Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lehátka, plážové koše i palma. Před libereckou radnicí vyroste písečná pláž

Tak tohle v Liberci ještě nebylo. Liberecký magistrát chystá na léto hodně netradiční projekt. Vedení města totiž plánuje, že na náměstí u historické budovy radnice umístí pláž. Vážně, není apríl. Cílem je oživit centrum města o prázdninách. Lákadlem pro místní i turisty může být podle něj už jen to, že si budou moci vyfotografovat radnici s palmou na pláži. "To se asi ještě nikomu nemohlo podařit," řekl vedoucí odboru cestovního ruchu David Pastva.

Pláž má lidi na náměstí nalákat, delší dobu je tam má pak udržet doprovodný program. "Chceme tam mít nějakou akci šest dnů v týdnu," uvedl vedoucí. Na náměstí budou divadelní představení, festival Bohemia Jazz Fest, koncerty, výtvarné kurzy, cvičení jógy, tančírna, módní přehlídka, ohnivá show i finále mistrovství světa ve fotbalovém freestylu.

Písečná pláž o velikosti zhruba 40 až 50 metrů čtverečních bude mezi kašnou a Moskevskou ulicí. "Bude volně přístupná. Budou na ní lehátka, plážové koše, palma, formičky na písek," uvedl vedoucí cestovního ruchu. Na vybavení pláže se bude podílet i střední škola nábytku a designu v Kateřinkách. Netradičně tvarovaná lehátka vytvořená studenty mohli lidé v centru města obdivovat už loni při veřejné prezentaci školy.

Město chce mít u pláže i bar, na jehož provozovatele už nyní vyhlásilo soutěž. Zájemci mohou své nabídky posílat do 20. dubna. Důležitá bude nejen nabídka sortimentu, ale i podoba stánku. Měl by vypadat netradičně a nějak spojený s letní tématikou. Město po vítězi soutěže nebude chtít žádný nájem, provozovatel stánku se ale bude muset starat o pláž.

Štítky pláž, radnice, palmy, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Gruber

... s povykujícími dětmi, včetně špinavých bezdomovců a dělají tam bordel, že se tam slušný člověk štítí jít !!!

Úterý, 8. března 2016, 15:00Odpovědět

František Gruber

Bude tam MP hlídat pořádek ? Určitě se tam navalí naši romští spoluobčané, jako to bývá zvykem u všech akcí pořádaných před radnicí, kdy se tam sejdou Romové

Úterý, 8. března 2016, 14:59Odpovědět

Lehátka, plážové koše i palma. Před libereckou radnicí vyroste písečná pláž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.