Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nové obchodní centrum v Jablonci se otevře za rok

V Jablonci se staví nové obchodní centru Central Jablonec za půl miliardy korun. Otevřít by se mělo na jaře příštího roku. Bude v něm 60 až 70 obchodů a téměř 200 krytých parkovacích míst. Novinářům to dnes sdělil Ondřej Micka, mluvčí developerské skupiny Crestyl, která projekt financuje.

Obchodní dům vzniká mezi ulicemi Generála Mrázka a Máchovou na místě starého obchodu Jabloň. "Dokončené jsou prakticky základové desky, staví se nosné konstrukce," dodal Micka.

Výstavba nového nákupního centra je největší investicí ve 45tisícovém městě v posledních letech. Projekt připravoval Crestyl od roku 2008, přibrzdila ho ale recese. S ohledem na aktuální nabídku realitního trhu bude také centrum menší, než se původně předpokládalo. Původní záměr počítal až se 17 tisíc metry čtverečními obchodních ploch, nakonec bude jejich rozloha asi 13 tisíc metrů.

"Objeví se zde mezinárodní etablované značky, které dosud ve městě nevystupovaly, stejně tak i butiky a služby lokálních obchodníků. V neposlední řadě bude v centru umístěn i supermarket, lékárna a množství restaurací, kaváren a občerstvení," uvedl Micka. V centru by mělo být podle něj zaměstnáno asi 200 lidí a dalších 50 pozic by mělo vzniknout u subdodavatelů.

Při stavbě centra se využívá nerovnosti terénu a dvě ze tří podlaží budou mít přímý vstup z ulice. "Zachován bude také historicky frekventovaný pěší tah Jugoslávskou ulicí, který opticky rozdělí budovu na dvě části," uvedl Micka. Pro fasádu architekti zvolili materiály imitující kámen a dřevo. "Přírodní materiály a čisté linie zaručí, že budova bude respektovat lokální tradice a zároveň bude nadčasová," řekl mluvčí. Prostranství před hlavním vstupem do obchodního centra by se podle něj mělo stát jakýmsi multifunkčním prostorem s možností umístění trhů i dalších aktivit. Revitalizovat se bude i přilehlý park.

Autoři | Foto Crestyl

Štítky Jablonec, obchodní centrum, Crestyl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové obchodní centrum v Jablonci se otevře za rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.