Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jablonci zahájí jarní úklid v pondělí, potrvá devět týdnů

Jarní úklid po zimě začne v podhorském Jablonci nad Nisou v pondělí. Potrvá devět týdnů a stát bude skoro čtyři miliony korun. Novinářům to dnes sdělila mluvčí jablonecké radnice Markéta Hozová.

Už v minulém týdnu začalo takzvané předmetání, které předchází vlastnímu úklidu. Uklízet se začne v centru města a kolem přehrady. Do Velikonoc by také měly být uklizené cyklostezka i in-line dráha. Jako poslední přijdou na řadu za devět týdnů Vrkoslavice a Kokonín.

Stejně jako zimní údržbu i jarní úklid každoročně komplikují zaparkovaná vozidla. "Žádáme všechny řidiče o toleranci a respektování dopravního značení, kterým dopředu upozorňujeme na provádění úklidových prací," uvedl Milan Nožička z technických služeb.

Loni začínal jarní úklid v Jablonci 14. března, o rok dříve 23. března. V roce 2013 se s jarním úklidem začalo až 14. dubna. Jablonec je podhorským městem, kde je zimní údržba velmi drahá. Průměrná zima stojí v Jablonci kolem 20 milionů, rekordní byla zima 2009/2010, která stála 22 milionů. Letošní zima bude s největší pravděpodobností patřit k těm levnějším.

Stále jsou ale technické služby připravené na to, že by se zima mohla vrátit. "Vzhledem ke zkušenostem z minulého roku, kdy začalo chumelit na přelomu března a dubna a napadlo čtvrt metru sněhu, jsme připraveni i na tuto variantu a technické služby stále drží pohotovost, aby byly schopny reagovat na nenadálé sněžení," uvedl vedoucí oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu Pavel Kozák.

Autoři

Štítky Jablonec nad Nisou, úklid, zima, Velikonoce, Vrkoslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci zahájí jarní úklid v pondělí, potrvá devět týdnů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.