Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chrastavské lázně se podařilo napočtvrté prodat. Nový majitel je získal za 30,4 milionu korun

Až napočtvrté se podařilo prodat chrastavské termální lázně. Vyvolávací cena během několika měsíců klesla z původních 59,9 milionů korun na méně než poloviny, když začala středeční držba na 25 milionech korun. Lázně se nakonec podařilo prodat jednomu ze čtyř zájemců za 30,4 milionů korun. Jeho jméno dražební společnost nezveřejnila, podle Libereckého deníku se jedná o společnost z Liberecka.

Termální lázně leží v Chrastavě u rychlostní silnice 35 zhruba 11 kilometrů od Liberce. V areálu je novostavba termálních lázní s relaxačním centrem a rekonstruovaná budova Zámečku s restaurací a ubytováním. Další pokoje jsou v Benešově vile, která čeká na dokončení. Akvapark a sportovní hala jsou v hrubé stavbě. V plánech je i stavba rybníku s kempem, na něž bylo vydáno územní rozhodnutí. Areál má vlastní zdroje vody a parkoviště, je napojen i na obecní vodovod, kanalizaci a plynovod.

Pětihektarový areál, jehož hodnotu znalec odhadl na bezmála 49 milionů korun, slouží veřejnosti od 3. prosince 2012. Dokončena byla první etapa za sto milionů korun, podstatnou část přitom poskytla Evropská unie. V další fázi měl ještě přibýt dětský bazén s atrakcemi a sportovní hala, která měla sloužit i kulturním a společenským akcím. Dokončení areálu za dalších 120 milionů ale zkomplikoval spor o ovládnutí společnosti, který v dubnu 2013 vyvrcholil insolvenčním řízením.

Firmu Dům pohody, které areál patří, vlastnila do roku 2009 společnost Imstav Group, jejímž majitelem byl Jan Imlauf. Do insolvence je poslal právě bývalý vlastník a jeho firmy. Společnost Dům pohody je od listopadu 2013 v konkurzu, věřitelům dluží téměř 229 milionů korun. Největším věřitelem je Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod, která na výstavbu lázní poskytla evropskou dotaci, v konkurzu žádá přes 121 milionů Kč. Prodej areálu termálních lázní dlouho blokovala policie kvůli trestnímu stíhání Imlaufa a dalších lidí právě za podvod při čerpání evropské dotace.

Štítky lázně, Liberecký kraj, Evropská unie, Liberec, Chrastava, Benešova vila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chrastavské lázně se podařilo napočtvrté prodat. Nový majitel je získal za 30,4 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.