Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bauhaus omezil vjezd do obchodního domu Kika. Zákazníci musí kličkovat mezi ploty

Na první pohled se může zdát, že na parkovišti mezi libereckým Bauhasem a Kikou vzniklo dopravní hřiště nebo tréninkový plac pro slalom. Vysvětlení je ale poněkud jednodušší. Vedení řetězce Bauhaus se takto rozhodlo omezit průjezd přes své parkoviště k nedalekému obchodu Kika. A důvod? Těžko odhadnout. Na naši otázku vedení společnosti nereagovalo.

„Je to bezmoc. Na jednom vjezdu je udělaný slalom z betonových zábran, druhý vjezd je uzavřen plotem,“ vysvětlil Drbně vedoucí liberecké pobočky Kika Eugen Hlaváč. „Zákazníkům musíme složitě vysvětlovat, jak se k nám dostat,“ dodal.

Parkoviště, které nyní připomíná slalom, patří Bauhausu. Pozemek má ale podle našich informací věcné břemeno, které mu dává za povinnost povolit průjezd k obchodu Kika. „Ač to tak z pohledu řidiče na první pohled nevypadá, mezi panely se dá projet. Zákon tedy neporušují,“ doplnil Hlaváč. Přesto podle něho většina zákazníků parkuje svá auta před plotem a do obchodu jde, jak se říká, „po svých“.

Na vysvětlení jsme se zeptali před více než týdnem Tomáše Hanzlíka z tiskového oddělení společnosti Bauhaus. Do dnešního dne se nám ale odpovědi nedostalo. Podle nepotvrzených informací jde o jaké si bezpečnostní nařízení vedení společnosti.

„Nedovedu si to vysvětlit jinak než jako konkurenční boj. Celé roky nikomu průjezd našich zákazníků parkovištěm nevadil a najednou je to problém,“ postěžoval si Hlaváč.

Podle něho se poprvé zábrany mezi oběma obchody objevily 16. března. O den později byla na místo přivolána i policie. „Po dohodě obou stran došlo k odstranění zábran. Policisté na místě neshledali žádné porušení zákona,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Před obchod Kika se vrátily zábrany tento týden. „Dnes jsme opět volali policii. Těžko říct, jak tohle všechno dopadne,“ uzavřel vedoucí obchodního domu Kika.

Foto Kika Liberec

Štítky Bauhaus, obchod, slalom, policie, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bauhaus omezil vjezd do obchodního domu Kika. Zákazníci musí kličkovat mezi ploty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.