Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Raspenavě vyroste nový domov pro postižené děti

V Raspenavě vyroste nové, moderní a bezbariérové bydlení určené pro osoby s mentálním a kombinovaným postiženým. Liberecký kraj chtěl původně zrekonstruovat současný domov. Ten je ale podle průzkumu v havarijním stavu a proto dojde k výstavbě nové budovy.

„Původně jsme chtěli rekonstruovat stávající objekt, ovšem zjistilo se, že konstrukce krovu je silně napadena biotickými škůdci, především dřevokazným hmyzem, a to, bohužel, do velké hloubky. Kromě toho provedená sonda objevila fakt, že šikmé části mansard nejsou vůbec zatepleny,“ vysvětluje náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro sociální věci Lenka Kadlecová. Právě z těchto důvodů se v současné době jako optimální řešení jeví výstavba nového objektu.

Sociální zařízení Domov Raspenava se stará o výchovu a vzdělávání dětí a mládeže s mentálním a kombinovaným postižených ve věku do 26 let. Loni tam navíc vzniklo oddělení pro šest dětí s poruchami autistického spektra. Už loni počítal kraj s rekonstrukcí domova, na opravy bylo připraveno osm milionů korun. „Nyní přijde na řadu zpracování odborných posudků a projektové dokumentace, což budeme hradit z prostředků určených na tuto akci, které se nevyčerpaly v loňském roce. Dochází tak k jejich převodu do letošního rozpočtu v částce osmi milionů korun,“ dodává náměstkyně. Změnu rozpočtu již schválilo krajské zastupitelstvo. 

Foto Liberecký kraj

Štítky Raspenava, domov, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Raspenavě vyroste nový domov pro postižené děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.