Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Požár v rodinném domě ve Frýdlantu zapříčinila elektronická cigareta

O tom, že může být elektronická cigareta nebezpečná, se přesvědčila rodina z Frýdlantu, které nenápadné elektronické zařízení málem zapálilo v noci na dnešek dům. Cigareta podle vyšetřovatele zapadla do postele a explodovala. Poté v domě vypukl menší požár, který se podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů.

„Neřešili jsme podobnou událost poprvé,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Podle ní hasiči zasahovali u podobného požáru před nedávnem například na Jablonecku, kde rovněž u elektronické cigarety došlo k vystřelení baterie a menší explozi. Scénář byl tedy stejný, jako v noci na dnešek ve Frýdlantě.

Ke včerejšímu požáru došlo v patře domu a příčinou byla exploze akumulátoru od elektronické cigarety. „Akumulátor byl položen na počítačovém stolku vedle postele, kdy jeho část zapadla do lůžkovin na posteli, a tím došlo k jejich vznícení a následnému požáru,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Při hašení požáru se nadýchal zplodin dvacetiletý mladík. Ten musel být převezen záchrannou službou na urgentní příjem liberecké nemocnice.

Foto Hasiči Frýdlant

Štítky elektronická cigareta, Frýdlant, dům, požár, postel, rodinný dům, okres Jablonec nad Nisou, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v rodinném domě ve Frýdlantu zapříčinila elektronická cigareta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.