Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

I letos budou slavit recesisté První máj na Pláních pod Ještědem

Recesisté z Podještědí pořádají i letos v neděli 1. května na Pláních pod Ještědem svůj tradiční recesistický "bolševický" První máj. Akce se bude konat pošesté a kromě jiného si recesisté dali za úkol řešit problematiku imigrační krize, zvolit královnu krásy a přidělit ji místnímu milionáři anebo představit elektronickou evidenci tržeb v praxi. Nezapomenou ani na čapí hnízda a hledání Peroutky.

Recesisté slibují, že bude přítomen i představitel německé a české vlády. Dále proběhne tradičně i prvomájový recesistický průvod krojovaných i nekrojovaných účastníků akce a k dobré náladě budou hrát skvělí Party leaders z Prahy.  

Pořadatelé vzkazují, že  se i letos zaručují za "umělecky hodnotné" představení a koho by snad jejich představení nebavilo, může se rozptýlit krásnou přírodní scenerií Plání pod Ještědem, historickou vojenskou technikou nadšenců z Hrádku nad Nisou, alegorickými vozy anebo si zatančit při vystoupení hudební Party leaders.

Jako již tradičně organizátoři akce doporučují dopravit se na Pláně pod Ještědem od konečné stanice tramvaje Horní Hanychov, sedačkovou lanovkou Skalka. Další informace, včetně fotek a videí z předchozích akcí naleznete na www.chataplane.cz.

Akce začíná v poledne. Všichni jsou srdečně zváni, ať již přijdou v dobových krojích účastníků Prvních májů 70. a 80. let, anebo se přijdou jen tak podívat nedělní vycházkou na  Ještědský hřeben. „Máme sice objednáno sluníčko, ale jedeme za každého  počasí! Pravý srdcař se pozná podle toho, že dorazí na Pláně za kvalitní kulturou, i  když bude Ještěd pod mrakem, protože ví, že na Pláních není nikdy ošklivo," vzkazují recesisté.

Autoři | Foto Chata Pláně

Štítky Ještěd, Svátek práce, EET, Podještědí, krása, Vláda ČR, Praha, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I letos budou slavit recesisté  První máj na Pláních pod Ještědem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.