Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecká jarní cyklojízda pošesté: Podmínky pro jízdu ve městě stále nejsou dobré

Jarní cyklojízda je tu, sezona startuje. Už zítra se v 17 hodin před radnicí sejdou cyklisté, kteří chtějí oslavit Den Země a zároveň dát najevo, že cyklisté se v Liberci moc dobře nemají. Délka trasy je osm kilometrů, jede se volným tempem a zvládne ji úplně každý.

„Cyklojízda není závodem, ale společenskou událostí. Je určena všem lidem, kteří občas sednou na kolo a zvládnou volným tempem 8 kilometrů. Účastníci se nemusí nikde registrovat, nemusí absolvovat trasu celou. Záleží na každém, kde se přidá či odpojí," objasňuje Jan Telenský z Cyklistů Liberecka.

Trasa pak vede ulicemi města, kolem přehrady do Harcova a pak do Vratislavic. Konec bude na koupališti Sluníčko, kde bude přichystáno i občerstvení.

Akcí si pořadatelé připomínají Den Země, také ale chtějí dát vědět, že aktuální podmínky pro jízdu na kole Libercem jsou nevyhovující. „Požadujeme například prodloužení cyklostezky podél Nisy u čistírny odpadních vod směrem na Machnín nebo prodloužení vyhrazených jízdních pruhů pro cyklisty na ulici Dr. Milady Horákové z centra města až na Poštovní nám. Dále cyklistům v Liberci například bezpečná trasa z centra k přehradě a dále údolím Harcovského potoka. Vhodné by také bylo umožnit cyklistům průjezd některých málo frekventovaných jednosměrných ulic obousměrně,“ vyjmenoval Pavel Matějka předseda spolku Cyklisté Liberecka.

Autoři | Foto Cyklisté Liberecka

Štítky cyklojízda, cyklista, Den Země, Liberec, Liberecký kraj, Milada Horáková, Pavel Matějka, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká jarní cyklojízda pošesté: Podmínky pro jízdu ve městě stále nejsou dobré  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.