Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odsouzení vyrazili na čerstvý vzduch. S košťaty a pytli v rukou vzali útokem sídliště v Rochlici

Možná jste i vy v uplynulých dnech potkali na sídlišti v Rochlici nebo v lesíku Pod Sadem míru skupinku mužů s košťaty v tmavých stejnokrojích. Šlo o vězně z liberecké vazební věznice, kteří se každoročně podílejí na jarním úklidu krajského města. Letos se jim podařilo nasbírat tolik odpadků, že při úklidu lesíku Pod Sadem míru pytle naplnily celý kontejner.

„Dále vyrazili na sídliště Rochlice, kde nejen sbírali poházené odpadky kolem dětských hřišť, ale pomáhali také s odstraněním plevelů, zametením a dalšími pracemi uvnitř vnitrobloků,“ shrnul Michal Vinař z odboru ekologie a veřejného prostoru libereckého magistrátu.

Vazební věznice Liberec pravidelně organizuje tyto dobrovolné veřejně prospěšné činnosti odsouzených, které probíhají mimo areál věznice. „Tyto činnosti dělají vězni dobrovolně bez nároku na finanční odměnu. Odměnou je jim pocit z dobře vykonané práce a pohyb na čerstvém vzduchu,“ dodal Vinař.  Cílem je podle něho zapojení vězněných osob do veřejně prospěšných prací, zlepšení dlouhodobě negativního náhledu veřejnosti na české vězeňství a v neposlední řadě podpora pracovních návyků odsouzených.

Štítky sídliště, Liberec VI-Rochlice, koště, čerstvý vzduch, Liberec, úklid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odsouzení vyrazili na čerstvý vzduch. S košťaty a pytli v rukou vzali útokem sídliště v Rochlici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.