Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vratislavice mají svůj expres. Jako první v kraji budou nabízet přepravu dětí

Vratislavice nad Nisou začnou od příštího týdne nabízet levnější přepravu automobilem i rodinám s malými dětmi. V Libereckém kraji zřejmě nikdo jiný takovou službu nenabízí, řekl dnes starosta libereckého městského obvodu Lukáš Pohanka (Starostové pro Liberecký kraj). Ve Vratislavicích dosud zvýhodněnou dopravu mohli využívat senioři a handicapovaní.

"Rozvoz seniorů, to je služba jaksi už normální. Nikde v bližším či vzdálenějším okolí jsme ale nenašli, že by fungovala i pro maminky s dětmi," uvedl starosta.

Podle něj službu zřídili na základě požadavků matek. "Uvědomujeme si, že v rodinách, kde nevlastní automobil nebo pouze jeden, může být cestování s malým dítětem, například k lékaři, značná komplikace," řekl Pohanka. Zvýhodněnou přepravu budou moci využívat rodiny pro děti do sedmi let věku. Auto je vybaveno dětskými sedačkami a přepravit bude možné i kočárek. Dítě za cestu neplatí, jeho doprovod deset korun za jednu cestu v rámci městského obvodu. Doprava do Liberce nebo Jablonce bude stát 20 korun, tedy stejně jako jízdenka v MHD.

Takzvaný Vratislavice expres zřídila radnice loni na podzim a dosud ho mohli využívat lidé starší 60 let a handicapovaní. Mezi nimi je podle Pohanky o tento typ přepravy velký zájem. "Máme 120 klientů," řekl starosta městského obvodu se zhruba 8000 obyvateli. Cena pro seniory a handicapované je stejná, jakou budou platit rodiny s malými dětmi. Zvýhodněnou dopravu je možné využívat v pracovních dnech. Neslouží ale pro akutní případy, cestu je nutné objednat si nejpozději den dopředu.

Autoři | Foto Vratislavice nad Nisou

Štítky Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, rodina, městská část, Starostové pro Liberecký kraj, Liberecký kraj, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vratislavice mají svůj expres. Jako první v kraji budou nabízet přepravu dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.