Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Laboratorní test odhalil bakterie salmonelózy ve vepřovém mase z Lidlu. Nemáte ho doma i vy?

Nakupujete maso v Lidlu? Pokud ano, koukněte se do svých chladniček, jestli i u vás doma neskončilo mleté vepřové maso v půlkilovém balení vyrobeno společností Hamburger Pini s číslem šarže 154511316005. Právě u téhle potraviny zjistili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce přítomnost bakterií salmonelózy.

„Důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mohou mít uvedenou šarži potraviny ve zmraženém stavu doma, aby ji nekonzumovali,“ řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. V ledničce velmi pravděpodobně zmíněné maso nenajdete, závadná šarže totiž nesla označení použitelnosti do konce dubna.

Střevní bakterie salmonely vyvolávají průjmové onemocnění salmonelózu. Do organismu bakterie pronikají výhradně ústy a vylučují se stolicí, případně močí. K přenosu nákazy dochází potravinami nebo prostřednictvím nemytých rukou. Salmonely lze zničit dostatečným tepelným zpracováním potraviny. Pro silného a zdravého jedince nebývá onemocnění obvykle nebezpečné. Ohroženi mohou být starší či nemocní lidé a malé děti, hůře se totiž vyrovnávají s velkými ztrátami tekutin. 

Foto SZPI

Štítky bakterie, salmonelóza, Lidl, jídlo, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Laboratorní test odhalil bakterie salmonelózy ve vepřovém mase z Lidlu. Nemáte ho doma i vy?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.