Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vyhlášená restaurace ožije. Turnov našel zájemce o prvorepublikovou roubenku Šetřilovsko

Až nečekaně velký zájem byl v soutěži o prvorepublikovou restauraci Šetřilovsko, kterou se Turnov neúspěšně snaží prodat už čtyři roky. Do výběrového řízení se přihlásili čtyři zájemci, vítěz nabídl 3,75 milionu korun. Kdysi vyhlášená restaurace na místní promenádě je podle starosty Tomáše Hockeho (Nezávislý blok) už více než rok uzavřená.

Výletní restauraci v Aleji legií i s parkem ve 20. letech minulého století vybudovala tehdejší Městská spořitelna. Roubenka je považována za městské stříbro, a radnice ji proto v minulosti jen pronajímala. Žádný z posledních nájemců tam však dlouho nevydržel, proto radnice objekt už asi čtyři roky nabízí ke koupi. Restaurace sice není ve špatném technickém stavu, potřebuje ale investici do vybavení. Předchozí pokusy města o prodej však skončily neúspěchem. Před dvěma lety sice jedna zájemkyně nabídla 3,5 milionu, restauraci začala provozovat, nakonec ale nezaplatila, a musela ji opustit.

Vítězem posledního výběrového řízení se stala společnost Zikuda - vodohospodářské stavby, čas na zaplacení má zhruba do konce června. Podle starosty by tam chtěl vítěz soutěže zřídit malou restauraci s penzionem. "Prostor se mu moc líbí. Především palouk, který je součástí parku a který přímo vyzývá ke společenským akcím. Jsem rád, že zatím má investor podobné zájmy jako město," uvedl starosta.

Autoři | Foto TV RTM

Štítky restaurace, Turnov, Tomáš Hocke, Městská spořitelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhlášená restaurace ožije. Turnov našel zájemce o prvorepublikovou roubenku Šetřilovsko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.