Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Semilech hořela kotelna rodinného domu, auto své sousedce zachraňovala starostka

Jen díky včasnému nahlášení požáru v kotelně jednoho z domů na okraji Semil nepřišla majitelka k velkým škodám. Ve středu před šestou hodinou večerní směroval čtyři jednotky hasičů k požáru dým vycházející z kotelny. Ten způsobila majitelka, která v blízkosti kotle manipulovala s hořlavými látkami.

„Hasiči vnikli do kotelny v dýchacích přístrojích a požár během několika minut zlikvidovali vysokotlakým proudem vody. Poté provedli kontrolu termokamerou. Z kotelny vynesli nádoby s hořlavými kapalinami a na volném prostranství provedli jejich dohašení a ochlazení,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Díky tomu, že hasiči na místo dorazili během několika málo minut, pohybují se škody jen kolem pěti tisíc korun. „Hasiči oceňují také duchapřítomnost sousedky, starostky města Semil, Leny Mlejnkové. Ta přispěchala ještě před příjezdem hasičů na pomoc a ze značně zakouřené garáže vyvezla osobní automobil Škoda Fabia,“ dodala mluvčí.

Foto HZSLK

Štítky kotelna, Semily, požár, Lena Mlejnková, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Semilech hořela kotelna rodinného domu, auto své sousedce zachraňovala starostka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.