Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Máte rádi francouzskou kuchyni? Zajděte do nové restaurace Na Perštýně

 
středa, 25. května 2016, 09:55

Svou vlastní restauraci otevřel v Liberci světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand, držitel několika mezinárodních ocenění, který vařil v mnoha zemích Evropy, Asie či Středního východu. V restauraci Le Bistro vaří zásadně z čerstvých lokálních surovin. Na jídelním lístku najdete například pošírovaného pstruha, tradiční cibulovou polévku s vysockým chlebem a kozím sýrem či vynikající dezerty.

Své dodavatele si Claude Durand pečlivě vybíral již několik týdnů předem. „Čím více jsem toho viděl, ochutnal a vyzkoušel, tím jsem ohromenější kvalitou i širokým výběrem bio a farmářských potravin. Překvapila mě vysoká kvalita masa – vepřového, hovězího i drůbeže. Na farmách vidíte spokojená zvířata pasoucí se na rozlehlých pastvinách, jsou tu farmy nabízející bio ryby – pstruhy či kapry,“ říká Claude Durand.  Mezi dodavateli tak najdete například pečivo z Vysokého nad Jizerou, hovězí maso z Ekofarmy Tanvald nebo ryby ze Smržovky. „Největším překvapením pro mě byly sýry. Původně jsem chtěl dovážet sýry z Francie, ale na Farmě pod Ještědem jsem našel tak skvělé kozí sýry, že jsem jim dal přednost před francouzskými,“ chválí české farmáře Claude Durand.

Šéfkuchaři vidí hosté pod pokličku

Kvalita pokrmů a čerstvé suroviny pro Le Bistro naprosto zásadní. „Není mým cílem provozovat luxusní restauraci s honosným interiérem či drahými dekoracemi. Chci, aby Le Bistro bylo příjemným místem, kde se lidé budou cítit dobře, vychutnají si příjemnou atmosféru a zejména kvalitní a hezky připravené jídlo,“ vysvětluje filozofii restaurace Claude Durand, který je se svými hosty prakticky v nepřetržitém kontaktu. Nejenom, že se zastaví u stolu a zajímá ho, zda lidem chutná, ale protože má restaurace otevřenou kuchyň, je možné šéfkuchaře vidět také přímo při práci.

Restaurace Le Bistro je otevřena od úterý do neděle od 8 do 22 hodin (pá, so do 23 h). Nabízí snídaně, výhodná polední menu i širokou nabídku ze stálého jídelního lístku, který se bude měnit podle sezóny a aktuálně dostupných surovin.

Seznam vybraných dodavatelů restaurace Le Bistro

Liberecký kraj 
Spižírna Liberec, Ekofarma Tanvald, Pstruzi.eu Smržovka, Řeznictví Studenec, Pekařství Hlůžovi Vysoké nad Jizerou, Farma pod Ještědem

Další dodavatelé 
Farma Loužná, Davídkovo koření, Farma Šilarovi Hnátnice v Orlických horách, p. Janda – česnek z Loun

Napsal(a) Lenka Vrátná

Kam dál?

Liberecká záchytka se osvědčila, potřeba by byly další dvě v kraji

pondělí, 23. května 2016, 14:21

V Libereckém kraji je jediná protialkoholní záchytná stanice, a to v areálu liberecké nemocnice. Její kapacita je sice...

KOMENTÁŘ: Držte si klobouky, bude se bourat?!

pondělí, 23. května 2016, 12:11

Přibližně rok po té, co byl veřejnosti představen Malý generel modernizace Krajské nemocnice Liberec, začínají pomalu ale jistě...

Paraglidista se prolétl jen 150 metrů, ze stromu ho museli sundat...

pondělí, 23. května 2016, 11:24

Když se řekne Mírová pod Kozákovem, hasiči z Turnovska a Semilska už moc dobře ví, co je čeká. S železnou pravidelností vyjíždí...

Více slaniny nebo více hranolek jedním dotykem

pondělí, 23. května 2016, 09:41

Minulý týden se mezi prvními v celé České republice se dočkala i liberecká restaurace McDonald´s v ulici České Mládeže zcela nové...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Měří, nebo neměří? V Liberci se opět řeší...

  • Policie zadržela dva mladíky. Distribuovali...

  • FOTO, VIDEO: NA Kunratické shořela stodola....

  • FOTO: Teknaři se po Czaroteku vydali na...

 
 

O čem píše Drbna.cz

TOP 09 chce vyšší tresty za týrání zvířat, míří i na množírny

Zpřísnění postihů za týrání zvířat, definici množíren a nový trest v podobě zákazu chovu zvířat obsahuje novela trestního zákoníku, kterou ve Sněmovně připravila TOP 09. Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil na tiskové konferenci uvedl, že pro návrh novely začnou poslanci hledat podporu příští týden, dopředu už získali kolegy z klubu Pirátů a hnutí STAN. Přísnější postihy, včetně až osmi let odnětí svobody pro nejzávažnější činy, autoři novely navrhují i pro provozovatele množíren.

(NE)OBYČEJNÍ: Postavit školu bylo největší školou pro mě, říká Veronika Pospíšilová

Je jí 29 let. Narodila se v Českých Budějovicích, studuje na Karlově univerzitě, kde si dodělává doktorát a v rámci toho tam přednáší na vietnamistice a etnologii, učí v Budějcích jógu malé i velké, mluví vietnamsky, a staví školy v Kambodži. Ano, takhle drobná dívka s úsměvem od ucha k uchu se jednoho dne chopila příležitosti a rozhodla se udělat Zemi lepším místem pro žití.

Číňané se po půl roce ozvali: v české firmě HE3DA jsme špionáž nedělali

Uplynulo půl roku od chvíle, kdy HlídacíPes.org upozornil – na základě informací od zástupců české společnosti HE3DA – na pokus o průmyslovou špionáž v této firmě vyvíjející speciální baterie. Až nyní se čínská společnost CDC obviněním začala bránit.