Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Máte rádi francouzskou kuchyni? Zajděte do nové restaurace Na Perštýně

 
středa, 25. května 2016, 09:55

Svou vlastní restauraci otevřel v Liberci světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand, držitel několika mezinárodních ocenění, který vařil v mnoha zemích Evropy, Asie či Středního východu. V restauraci Le Bistro vaří zásadně z čerstvých lokálních surovin. Na jídelním lístku najdete například pošírovaného pstruha, tradiční cibulovou polévku s vysockým chlebem a kozím sýrem či vynikající dezerty.

Své dodavatele si Claude Durand pečlivě vybíral již několik týdnů předem. „Čím více jsem toho viděl, ochutnal a vyzkoušel, tím jsem ohromenější kvalitou i širokým výběrem bio a farmářských potravin. Překvapila mě vysoká kvalita masa – vepřového, hovězího i drůbeže. Na farmách vidíte spokojená zvířata pasoucí se na rozlehlých pastvinách, jsou tu farmy nabízející bio ryby – pstruhy či kapry,“ říká Claude Durand.  Mezi dodavateli tak najdete například pečivo z Vysokého nad Jizerou, hovězí maso z Ekofarmy Tanvald nebo ryby ze Smržovky. „Největším překvapením pro mě byly sýry. Původně jsem chtěl dovážet sýry z Francie, ale na Farmě pod Ještědem jsem našel tak skvělé kozí sýry, že jsem jim dal přednost před francouzskými,“ chválí české farmáře Claude Durand.

Šéfkuchaři vidí hosté pod pokličku

Kvalita pokrmů a čerstvé suroviny pro Le Bistro naprosto zásadní. „Není mým cílem provozovat luxusní restauraci s honosným interiérem či drahými dekoracemi. Chci, aby Le Bistro bylo příjemným místem, kde se lidé budou cítit dobře, vychutnají si příjemnou atmosféru a zejména kvalitní a hezky připravené jídlo,“ vysvětluje filozofii restaurace Claude Durand, který je se svými hosty prakticky v nepřetržitém kontaktu. Nejenom, že se zastaví u stolu a zajímá ho, zda lidem chutná, ale protože má restaurace otevřenou kuchyň, je možné šéfkuchaře vidět také přímo při práci.

Restaurace Le Bistro je otevřena od úterý do neděle od 8 do 22 hodin (pá, so do 23 h). Nabízí snídaně, výhodná polední menu i širokou nabídku ze stálého jídelního lístku, který se bude měnit podle sezóny a aktuálně dostupných surovin.

Seznam vybraných dodavatelů restaurace Le Bistro

Liberecký kraj 
Spižírna Liberec, Ekofarma Tanvald, Pstruzi.eu Smržovka, Řeznictví Studenec, Pekařství Hlůžovi Vysoké nad Jizerou, Farma pod Ještědem

Další dodavatelé 
Farma Loužná, Davídkovo koření, Farma Šilarovi Hnátnice v Orlických horách, p. Janda – česnek z Loun

Napsal(a) Lenka Vrátná
 


 

Kam dál?

Liberecká záchytka se osvědčila, potřeba by byly další dvě v kraji

pondělí, 23. května 2016, 14:21

V Libereckém kraji je jediná protialkoholní záchytná stanice, a to v areálu liberecké nemocnice. Její kapacita je sice...

KOMENTÁŘ: Držte si klobouky, bude se bourat?!

pondělí, 23. května 2016, 12:11

Přibližně rok po té, co byl veřejnosti představen Malý generel modernizace Krajské nemocnice Liberec, začínají pomalu ale jistě...

Paraglidista se prolétl jen 150 metrů, ze stromu ho museli sundat...

pondělí, 23. května 2016, 11:24

Když se řekne Mírová pod Kozákovem, hasiči z Turnovska a Semilska už moc dobře ví, co je čeká. S železnou pravidelností vyjíždí...

Více slaniny nebo více hranolek jedním dotykem

pondělí, 23. května 2016, 09:41

Minulý týden se mezi prvními v celé České republice se dočkala i liberecká restaurace McDonald´s v ulici České Mládeže zcela nové...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Jedineční Agnus Dei nabízí záznam ze svého comebackového koncertu. Zdarma

Před rokem se v plzeňském Divadle Pod Lampou uskutečnila památná událost. Na scénu se po dlouhých sedmnácti letech vrátila kultovní kapela Agnus Dei. Kapela, která psala dějiny tuzemského symfonického metalu. Kdo se tehdy do klubu nedostal, nemusí již slzet, Agnus Dei v těchto dnech zveřejnili profesionální záznam celého koncertu.

Bezpečnost na silnicích? Nejen v autoškole, ale i tématem pro studenty vysokých škol

Statistiky hovoří jasně. Mladí řidiči jsou jednou z nejohroženějších skupin účastníků silničního provozu. Může za to nedostatečný systém vzdělávání v oblasti bezpečnosti silničního provozu v ČR? Jak to změnit? Například intenzivnější výukou dopravní bezpečnosti na základních, ale třeba i středních a vysokých školách. Nezkušenost, a především nevědomost mladých řidičů totiž mají velmi často fatální následky.

Film Narušitel se chystá do kin, na premiéru přišly největší hvězdy českého hereckého nebe

Pražské Kino Lucerna se v úterý večer zahalilo do slavnostního hávu. V honosných prostorách se poprvé promítal dlouho očekávaný snímek Narušitel od teprve osmnáctiletého režiséra z Hradce Králové Davida Baldy. Na první projekci zavítala i řada hvězd českého filmového nebe.