Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Máte rádi francouzskou kuchyni? Zajděte do nové restaurace Na Perštýně

 
středa, 25. května 2016, 09:55

Svou vlastní restauraci otevřel v Liberci světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand, držitel několika mezinárodních ocenění, který vařil v mnoha zemích Evropy, Asie či Středního východu. V restauraci Le Bistro vaří zásadně z čerstvých lokálních surovin. Na jídelním lístku najdete například pošírovaného pstruha, tradiční cibulovou polévku s vysockým chlebem a kozím sýrem či vynikající dezerty.

Své dodavatele si Claude Durand pečlivě vybíral již několik týdnů předem. „Čím více jsem toho viděl, ochutnal a vyzkoušel, tím jsem ohromenější kvalitou i širokým výběrem bio a farmářských potravin. Překvapila mě vysoká kvalita masa – vepřového, hovězího i drůbeže. Na farmách vidíte spokojená zvířata pasoucí se na rozlehlých pastvinách, jsou tu farmy nabízející bio ryby – pstruhy či kapry,“ říká Claude Durand.  Mezi dodavateli tak najdete například pečivo z Vysokého nad Jizerou, hovězí maso z Ekofarmy Tanvald nebo ryby ze Smržovky. „Největším překvapením pro mě byly sýry. Původně jsem chtěl dovážet sýry z Francie, ale na Farmě pod Ještědem jsem našel tak skvělé kozí sýry, že jsem jim dal přednost před francouzskými,“ chválí české farmáře Claude Durand.

Šéfkuchaři vidí hosté pod pokličku

Kvalita pokrmů a čerstvé suroviny pro Le Bistro naprosto zásadní. „Není mým cílem provozovat luxusní restauraci s honosným interiérem či drahými dekoracemi. Chci, aby Le Bistro bylo příjemným místem, kde se lidé budou cítit dobře, vychutnají si příjemnou atmosféru a zejména kvalitní a hezky připravené jídlo,“ vysvětluje filozofii restaurace Claude Durand, který je se svými hosty prakticky v nepřetržitém kontaktu. Nejenom, že se zastaví u stolu a zajímá ho, zda lidem chutná, ale protože má restaurace otevřenou kuchyň, je možné šéfkuchaře vidět také přímo při práci.

Restaurace Le Bistro je otevřena od úterý do neděle od 8 do 22 hodin (pá, so do 23 h). Nabízí snídaně, výhodná polední menu i širokou nabídku ze stálého jídelního lístku, který se bude měnit podle sezóny a aktuálně dostupných surovin.

Seznam vybraných dodavatelů restaurace Le Bistro

Liberecký kraj 
Spižírna Liberec, Ekofarma Tanvald, Pstruzi.eu Smržovka, Řeznictví Studenec, Pekařství Hlůžovi Vysoké nad Jizerou, Farma pod Ještědem

Další dodavatelé 
Farma Loužná, Davídkovo koření, Farma Šilarovi Hnátnice v Orlických horách, p. Janda – česnek z Loun

Napsal(a) Lenka Vrátná
 


 

Kam dál?

Liberecká záchytka se osvědčila, potřeba by byly další dvě v kraji

pondělí, 23. května 2016, 14:21

V Libereckém kraji je jediná protialkoholní záchytná stanice, a to v areálu liberecké nemocnice. Její kapacita je sice...

KOMENTÁŘ: Držte si klobouky, bude se bourat?!

pondělí, 23. května 2016, 12:11

Přibližně rok po té, co byl veřejnosti představen Malý generel modernizace Krajské nemocnice Liberec, začínají pomalu ale jistě...

Paraglidista se prolétl jen 150 metrů, ze stromu ho museli sundat...

pondělí, 23. května 2016, 11:24

Když se řekne Mírová pod Kozákovem, hasiči z Turnovska a Semilska už moc dobře ví, co je čeká. S železnou pravidelností vyjíždí...

Více slaniny nebo více hranolek jedním dotykem

pondělí, 23. května 2016, 09:41

Minulý týden se mezi prvními v celé České republice se dočkala i liberecká restaurace McDonald´s v ulici České Mládeže zcela nové...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Kdosi vyhodil na ulici novopečenou psí...

  • Město zničilo bezdomovcům lesní ubytování,...

  • VIDEO: U Raspenavy hoří několik hektarů...

  • Zdrogovaný Polák ujížděl policistům. Luxusní...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Zeman omilostnil handicapovaného muže, který neplatil alimenty

Prezident Miloš Zeman udělil milost postiženému muži, který si měl odpykat rok vězení. Zároveň zastavil mužovo trestní stíhání vedené kvůli opakovanému zanedbání povinné výživy. Zdůraznil, že prezident svým rozhodnutím nijak neomlouvá neplatiče alimentů.

Znáte pravidla užívání parkovišť K+R? Ne každý je respektuje

Zkušenosti strážníků a policistů ukazují, že rodiče pravidla užívání parkovišť K+R před školami v naprosté většině nedodržují. Buď je neznají, nebo se chovají bezohledně k ostatním. V době před začátkem vyučování parkují na chodníku, ve druhých řadách, na přechodech pro chodce a podobně. Místo, aby děti pouze vyložili a odjeli, doprovází je do školy a někteří i čekají, až jim potomek zamává z okna.

Počet černých pasažérů v Praze klesá, pokutu za půlku využily tisíce lidí

Už 4 539 cestujících, kteří cestovali pražskou veřejnou dopravou bez platné jízdenky, využilo možnost snížit si pokutu za jízdu načerno o polovinu. Podmínkou je, že si zároveň koupí roční předplatní kupon za 3 650 korun. Pokuta za půlku funguje už rok, poprvé si o ni mohli říct cestující 23. října. Počet černých pasažérů v Praze podle prvních čísel letošního roku výrazně poklesl. Naopak zájem o roční kupony neustále roste.