Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na oblíbené jablonecké přehradě přibyly vstupy do vody

Další místa vhodná ke vstupu do vody přibyla na oblíbené přehradě Mšeno v Jablonci před letošní letní sezonou, která oficiálně začne 1. června. Opravovala se také jímka na Tajvanu, jinak se dělala jen běžná údržba.

Město léto na přehradě, na níž se neplatí vstupné, ročně stojí až tři miliony korun. "Je to za provoz toalet, úklid, likvidace odpadu, služby vodních záchranářů a monitoring kvality vody," uvedla mluvčí jabloneckého magistrátu Markéta Hozová.

Jablonecká přehrada patří mezi nejoblíbenější místa ke koupání v Libereckém kraji. V parných dnech ji využívá denně až 5 tisíc lidí. Letos budou mít k dispozici více vstupů do vody. "Povodím Labe byly zpevněny břehy pod budovou povodí a na několika místech v zátoce jsou nově malé přírodní schůdky do vody," uvedla Hozová.

Radnice letos vydala 440 tisíc korun na opravu jímky pro toalety na Tajvanu, jejichž loňská rekonstrukce stála 2,4 milionu. "Zatím jsou na Tajvanu provizorní chemické toalety, ale od 1. června již budou funkční klasické toalety," dodala mluvčí.

Přehrada je oblíbeným místem nejen ke koupání, ale také k procházkám a sportování. Kolem přehrady vede cyklostezka a po západním břehu i trasa pro in-line bruslení. K dispozici tam je šest asfaltových kurtů pro míčové sporty a za Slunečními lázněmi jsou tři hřiště na plážový volejbal. Další beachvolejbalové hřiště je na Tajvanu. Na přehradě jsou i dětská hřiště a na hřišti s lodí u Slunečních lázní jsou cvičební prvky pro dospělé.

Nové vstupy do vody budou od letošní sezony i na přehradě v sousedním Liberci. Venkovní žulová schodiště, která už byla v havarijním stavu, nahradí v červnu kovová se zábradlím. Výměna bude libereckou radnici stát asi 273.000 korun. V průběhu léta tam město zřejmě osadí tři mola, za ně zaplatí přes 121 tisc korun. Na přehradě v Jablonci jsou tří plovoucí modrá plata a jedno molo pevně ukotvené u hráze.

Štítky přehrada, Tchaj-wan, léto, toaleta, Jablonec, Mšeno, Liberecký kraj, Labe, Sluneční lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na oblíbené jablonecké přehradě přibyly vstupy do vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.