Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Den koně v Lomnici nad Popelkou doplní ochutnávka regionálních potravin

V Lomnici nad Popelkou v Tyršově parku se každoročně v červnu koná Krajský den koně. Letošní ročník opět nabídne bohatý program, který připomene veřejnosti mnohostranné a po staletí využívané spojení člověka a koně. Pro děti budou připraveny projížďky na koních v sedle i kočáře, soutěže, tvůrčí dílničky a další atrakce. Celodenní akce bude doplněna stylovým hudebním doprovodem.

Přislíbena účast několika fríských koní a zajímavých kočárových spřežení, drezura čtveřice koní v podání Miloslava Simandla, ukázky zemědělských činností, kaskadérského umění a čtyřspreží z Národního hřebčína v Kladrubech.

Nedílnou součástí akce se stala i ochutnávka a prodej výrobků oceněných v soutěži „Regionální potravina Libereckého kraje". V letošním roce získaly tuto prestižní značku tyto výrobky: Debrecínka od společnosti Karel Klouček řeznictví a uzenářství, Jelení klobása od společnosti Folda, Bio ovčí tvaroh tučný od Jany Rosenbaumové, Filounské bio podmáslí kysané od Martina Šourka, Celozrnný koláč se sezónním ovocem od společnosti Koláčkova pekárna, Mikulův mrak od společnosti Mikula Turnov, Světoběžník JC, Cimrmanův 12% světlý ležák od společnosti Pivovar Příchovice, Český česnek z Podkrkonoší od Jana Hradeckého a Ovocný sorbet Leda – Ostružina od Davida Stárka.

Při návštěvě stánku označeném logem Regionální potravina, budete mít příležitost potraviny oceněné v roce 2016 nejen ochutnat a zakoupit, ale i se o nich a celé  soutěži  dozvědět  mnoho zajímavého.

Autoři | Foto Den koně 2016

Štítky Lomnice nad Popelkou, jídlo, soutěž, Karel Klouček, Martin Šourek, Národní hřebčín Kladruby nad Labem, Jan Hradecký, Liberecký kraj, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den koně v Lomnici nad Popelkou doplní ochutnávka regionálních potravin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.