Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záměr developera na vybudování obchodního střediska v Turnově nevyšel, Koňský trh teď chce koupit město

Turnov se pokusí získat zanedbaný dvouhektarový areál v centru města, kde developer neuspěl se záměrem postavit obchodní centrum. Za Koňský trh nabídne město 18,5 milionu korun. Novinářům to dnes řekl starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

"Koňský trh je v zoufalém stavu," uvedl starosta. Radnice chce svojí nabídkou docílit toho, aby se s pozemky něco dělo. "Nejhorší je pro mě stav, kdy se neděje nic, což je někdy od roku 2005 či 2006," dodal Hocke.

Koňský trh je jednou z mála volných rozvojových oblastí ve čtrnáctitisícovém městě, navíc je v centru. Obchodní středisko za 190 milionů korun tam mělo být podle původních plánů postavené už před deseti lety. Záměr ale nevyšel. Vybudovat ho chtěla firma Real Garant, která je majitelem Koňského trhu. Firma je ale od roku 2009 v úpadku. Podle insolvenčního rejstříku se několik zájemců o pozemky objevilo, nikdo je ale zatím nekoupil.

Na Koňském trhu jsou dva domy určené k demolici, v nichž hledají útočiště bezdomovci. S tím je spojený zvýšený výskyt potkanů, blech, svrabu či štěnic. Hlavním rizikem jsou ale obrovské hromady suti, které v areálu zůstaly po demolici jatek a masny. Pro okolí by byly nebezpečné při povodni, část Koňského trhu se totiž nachází v zátopové oblasti Jizery.

Nabídku na odkup zašle starosta insolvenčnímu správci do 14 dnů. Cena vychází ze znaleckého posudku, který si město nechalo vypracovat. Pokud by areál radnice získala, obchodní centrum by tam zřejmě v budoucnu nevzniklo. "Rád bych tam viděl bytové domy, které budou zasazeny v nějakém parku s možností parkování osobních automobilů. A když se tam podaří dostat nějaké obchody menšího ražení, které budou schopny konkurovat větším marketům, tak budu jedině rád," dodal starosta.

Autoři | Foto Wikipedia

Štítky Turnov, obchodní centrum, Tomáš Hocke, developer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záměr developera na vybudování obchodního střediska v Turnově nevyšel, Koňský trh teď chce koupit město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.