Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vyhlídka na krajském úřadě se opět otevřela veřejnosti, navštívit ji můžete každý pracovní den

Možnost prohlédnout si krajské město a jeho okolí z nejvyšší budovy v Liberci má široká veřejnost i během letošní letní sezóny. Liberecký kraj v budově svého sídla, v ulici U Jezu v Liberci, opět zpřístupnil vyhlídkovou terasu v 17. poschodí. Zájemcům se tak nabízí jedinečný výhled z výšky skoro 80 metrů.

Vyhlídková terasa je zdarma otevřená v pondělí a ve středu od 8:00 do 16:00 hodin a v úterý, čtvrtek a pátek od 8:00 do 15:00 hodin. Takřka ze středu Liberce si návštěvníci mohou prohlédnout známé i méně známé stavby, památky, hory a kopce. Jejich názvy jim pomohou určit informační tabule, které se nacházejí na obou oddělených terasách.

Další zážitek nabídne jízda ojedinělým výtahem pater noster, jedním z mála, které v kraji fungují. Na terasu se návštěvníci dostanou i rychlovýtahem a ti zdatnější mohou vystoupat pěšky a zdolat tak téměř 400 schodů.

Současné sídlo Krajského úřadu je jedenáctou nejvyšší budovou v tuzemsku a nejvyšší dominantou Liberce. Stavba je vysoká 78 metrů a má 21 podlaží. Jejím autorem je architekt Zdeněk Plesník, projektant 'gottwaldovského' Centroprojektu. 

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, vyhlídka, Krajský úřad Libereckého kraje, Liberec, U jezu, Zdeněk Plesník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhlídka na krajském úřadě se opět otevřela veřejnosti, navštívit ji můžete každý pracovní den  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.