Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Koláčkovo pečivo i ovoce a zelenina z Českého ráje. Obchod Mi.Ja rozšířil sortiment o další poctivé potraviny

PR článek

Není to tak dlouho, co jsme vám doporučovali návštěvu obchodu Mi.Ja ve Zhořelecké ulici, ve kterém najdete vše od bezlepkové až po regionální italskou nebo bezlaktózovou stravu. Oblíbený obchod s originálními potravinami před nedávnem rozšířil sortiment o čerstvé žitné a bezlepkové pečivo z řemeslné Koláčkovy pekárny, bio bedýnky s ovocem a zeleninou, Konečně vývar – hovězí, kuřecí a zeleninový bez soli, chemie a bez lepku a paštiku Boženka opět bez lepku a konzervantů dle původní slovenské receptury. Brzy najdete v chladicím boxu také mléčné výrobky.

 „Chceme neustále reagovat na to, co naši zákazníci požadují. Proto jsme se rozhodli doplnit sortiment o další potraviny,“ řekla majitelka obchodu Jana Janouchová.

Velké oblíbenosti se v poslední době pyšní zmíněné Koláčkovo pečivo z Janova. Jeho chléb je vyráběn tradičním způsobem – třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky, pečení postaru, tedy na tvrdou kůrku do měkka pečenou a vláčnou střídu. „Zákazníci u nás můžou koupit také bezlepkový chleba nebo veganské muffiny ze stejné pekárny,“ dodala majitelka obchodu.

PSALI JSME: Produkty z ekofarmy i bezlepková strava. Obchod Mi.Ja stojí za návštěvu

Díky použití výhradně žitného kvásku a tradiční pekárenské technologie se jedná o pečivo s vynikajícími parametry stravitelnosti. Moderní „rychlené“ chleby založené na zkrácené fermentaci (např. použitím pekařského droždí, moderních „startovacích“ pekařských směsí apod.) negativně ovlivní nejen chuť a vůni, ale zásadním způsobem zhorší i stravitelnost a výsledný nutriční potenciál.

Standardně tento chléb vydrží 36 hodin po upečení, při dodržení správných skladovacích podmínek 5–6 dní.

Nově v obchodě naleznete i jednu z nejkvalitnějších mořských solí na světě. Solný květ – Flor de Sal d'Es Trenc. Tato 100 procent přírodní zdravá sůl obsahuje dvacetkrát více hořčíku, dvakrát více draslíku a vápníku a až 80 minerálních a stopových prvků než tradiční mořské soli. Díky nízkému obsahu chloridu sodného je vhodná i pro osoby s vysokým krevním tlakem či kardiovaskulárními chorobami. Sbírá se ručně do proutěných košů z hladin solných jezer od května do září a suší se na slunci a vánku. Získala řadu významných ocenění.

„Nově jsme v naší prodejně zavedli bio bedýnky se zeleninou a ovocem z farmy Klokočí. První jarní bedýnky budou více zelené, obsahující první saláty, cibule, kopr, bylinky, špenát. Postupně s létem nabydou na hmotnosti a pestrosti od třešní, jablíček přes bylinky, kořenovou zeleninu po méně známé druhy zeleniny jako je tuřín, vodnice a podobně. S nastupujícím podzimem budou bedýnky pěkně barevné a plné zdravého mlsání,“ doplnila Jana Janouchová. Rezervovat si je každý může na Facebooku, na prodejně nebo mailem.

Už před nedávnem do obchodu přibyl chladicí box, který bude co nevidět doplněn o mléčné výrobky. „Třeba kozí a ovčí sýry,“ uzavřela Janouchová.

Foto Jana Janouchová

Štítky obchod, zelenina, pečivo, Český ráj, Janov, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koláčkovo pečivo i ovoce a zelenina z Českého ráje. Obchod Mi.Ja rozšířil sortiment o další poctivé potraviny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.