Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberec na léto plánuje opravy v 18 školách a školkách

Liberec na letní prázdniny plánuje opravy v 18 z 55 městských škol a školek a očekává, že za ně vydá skoro 18 milionů korun. Konečná cena vzejde ze soutěží.

Největší akcí bude za 2,5 milionu korun rekonstrukce kuchyně v ZŠ Jabloňová v Pavlovicích. Nové bude gastronomické vybavení, vymění se vzduchotechnika a upraví varna pro posílení kapacity kuchyně. Přes prázdniny se na škole budou za další dva miliony rekonstruovat ještě rozvody ústředního vytápění a v jednom pavilonu sociální zázemí.

Na téměř milion korun přijde oprava konstrukce střechy bazénu v ZŠ Sokolovská a přes milion bude stát výměna technologie kotelny v ZŠ Na Výběžku v Harcově.

Na třech školách se budou přestavovat prázdné byty pro potřeby výuky. Nejrozsáhlejší budou úpravy na ZŠ Česká za 1,7 milionu korun. Byt školníka, který je situován do dvou pater, bude nově sloužit v přízemí jako družina a horní patro se přemění na skladiště učebnic. Současné sklady se přestaví na učebnu. Zároveň se navýší kapacita šaten. Přestavbou školníkova bytu získá další učebnu také základní škola 5. května v centru města. Potřeba na to bude přes 800.000 korun stejně jako na ZŠ náměstí Míru v Ruprechticích, kde přestaví prázdný byt na ateliér.

Ve třech mateřských školách budou firmy odstraňovat problémy s vlhkostí suterénu. Nejdražší budou úpravy v MŠ Sedmikráska ve Vzdušné ulici v centru města zhruba za 1,6 milionu korun. Zvýšené vlhkosti by se měly také zbavit školky Klášterní na Husově ulici a U Bertíka v Purkyňově ulici nedaleko botanické zahrady.

Autoři | Foto Libereckeskoly.cz

Štítky Liberec, oprava, Pavlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec na léto plánuje opravy v 18 školách a školkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.