Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

"Česká kvalita" z Polska. Penny Market klamal zákazníky označením jogurtů

Klamání spotřebitelů se nedopouštějí jen výrobci, ale také samotní obchodníci. Příkladem za všechny je zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce, která se vydala na kontrolu do obchodu Penny Market v Mimoni. Mezi jogurty označenými štítky Česká kvalita se objevil také jahodový a borůvkový jogurt Jogobella, který je ovšem vyroben v Polsku.

„Informace poskytnuté spotřebiteli na regálové etiketě jsou zavádějící, neboť při rozhodování při nákupu předpokládá, že výše uvedený výrobek, označený na regálovém štítku s nápisem "Česká kvalita“ a grafickým vyobrazením vlajky České republiky je vyrobený v České republice a že si tedy kupuje výrobek vyrobený v České republice,“ řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Vyjádření vedení Penny Marketu zjišťujeme.

Originální označení Česká kvalita přitom uděluje Národní středisko podpory kvality. Aby výrobek či služba dosáhl na některou ze značek Česká kvalita, musí nejprve v přísných testech akreditovaných zkušeben prokázat, že je kvalitní, bezpečný pro spotřebitele a že splňuje jak veškeré zákonné požadavky. „Díky průběžné kontrole ve výrobě i v obchodní síti může logo Česká kvalita zákazníkům garantovat nejvyšší kvalitu nejen v okamžiku udělení značky, ale po celou dobu, na kterou bylo právo jejího užívání uděleno,“ doplnil Tomáš Kouřil z programu Národní politika kvality.

Foto SZPI

Štítky jogurt, Penny Market, Polsko, spotřebitel, Státní potravinářská inspekce, Česko, Mimoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Česká kvalita" z Polska. Penny Market klamal zákazníky označením jogurtů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.