Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O nové koupaliště v Turnově je zájem. Navštívilo ho v červnu 6500 lidí

Nově otevřené koupaliště v Turnově navštívilo v červnu 6500 lidí. Největší nápor zažil areál při tropických vedrech 24. června, kdy se ochladit přišlo více než 1500 návštěvníků, kapacita je přitom kolem 1000 lidí. Návštěvnost by zřejmě byla ještě vyšší, odpoledne ale přišla bouřka.

V Libereckém kraji stejně jako v celém Česku padaly 24. června teplotní rekordy, v České Lípě tehdy teplota ve stínu dosáhla 34 stupňů, třicítku překročily teploty i na horských stanicích. "Máme solární přihřívání vody v bazénu. Museli jsme ho vypnout, kdybychom to neudělali, měla by voda 30 stupňů. V takovém případě by už voda nebyla osvěžující, navíc to zvyšuje spotřebu chemie, i tak měla 27 stupňů," řekl Jindřich Kořínek, jednatel společnosti Městská sportovní Turnov, která areál provozuje..

Nový venkovní bazén s atrakcemi otevřeli v Turnově 1. června, je nejmodernější v Libereckém kraji. Koupaliště se skluzavkami, tobogánem a drahami pro plavce může Turnovu závidět i krajské město, kterému podobný areál chybí. Bazén je součástí areálu Maškova zahrada. "Výstavba stála 185 milionů korun, město ji platilo ze svého, bez dotací," řekl starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Celodenní vstupné v hlavní sezoně přijde na 90 korun pro dospělého, 60 korun pro dítě. Děti do šesti let mají vstup zdarma. "V ceně vstupného je nejen parkování, ale i všechny atrakce, tobogány, skluzavky," řekl Kořínek. Koupaliště je otevřené do 20:00, po 16:00 je vstup levnější. Koupaliště má 800 metrů čtverečních vodní plochy a samostatný dětský bazének, vany jsou nerezové. Na bezpečí plavců dohlíží až pět plavčíků. Areál ale není jen koupaliště, jsou v něm hřiště pro malé i větší děti, kolem objektu je in-line dráha, hřiště na plážový volejbal a skatepark.

Autoři | Foto Turnov.cz

Štítky Turnov, koupaliště, Liberecký kraj, Česko, Česká Lípa, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O nové koupaliště v Turnově je zájem. Navštívilo ho v červnu 6500 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.