Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Český ráj nabízí turistům kartu hosta se slevami a benefity

Po Krkonoších a Jizerských horách mají od letošního července regionální kartu hosta i v Českém ráji. Turistům nabízí řadu slev a dalších benefitů. Pořídit ji lze ve všech informačních centrech v Českém ráji, zdarma ji mohou získat hosté ubytovaní v některých hotelech a penzionech, řekl dnes ředitel Sdružení Český ráj Aleš Hozdecký. O zavedení karty se v regionu diskutovalo řadu let, teď ji lze pořídit na 25 místech. Systém je stále otevřený pro další poskytovatele benefitů a distributory.

Český ráj je turisticky oblíbenou lokalitou, loni se v něm podle informací Českého statistického úřadu ubytovalo více než čtvrt milionu hostů, z toho 106 tisíc jen o letních prázdninách. Další tisíce hostů ale do Českého ráje míří na výlety. Nová karta hosta by měla pomoci s prezentací regionu. Letošní léto bude podle Hozdeckého zkušební a sdružení uvítá jakoukoliv zpětnou vazbu jak od turistů samotných, tak od distributorů a poskytovatelů slev.

"Je to standardní nástroj v turistických destinacích. Nejde primárně o to poskytnout nějakou slevu, i když samozřejmě chceme návštěvníkům nabídnout nějaké benefity. Je to hlavně nástroj podpory návštěvnosti, podpory prodeje. Cílem je vytvořit nabídku partnerských subjektů a ukázat turistům, ale i místním, co všechno můžou v Českém ráji zažít," řekl Hozdecký.

Kartu lze v informačních centrech pořídit za 50 korun. Lze ji také objednat on-line přes e-shop Českého ráje. Benefity lze čerpat po celý rok od vydání karty. "Chceme tím motivovat návštěvníky k tomu, aby se do regionu vraceli," řekl Hozdecký. Slevy je možné uplatnit na hradech a zámcích, v muzeích, sportovních i zábavních zařízeních, v restauracích a prodejnách některých regionálních výrobců, ale i v některých hotelech a penzionech.

Aktuálně je v systému zapojeno 44 poskytovatelů. Slevy se ve většině případů pohybují kolem deseti procent, platí to třeba na vstupné do nového koupaliště Maškova zahrada v Turnově. Muzeum Českého ráje v Turnově dává na kartu dvacetiprocentní slevu na vstupné, na zámku Sychrov zase získá návštěvník ke vstupence na prohlídkovou trasu A zdarma vstup na výstavu Technopolis. Na zámku Hrubý Rohozec dostane návštěvník s kartou Českého ráje druhou vstupenku zdarma.

Foto Newgo.cz

Štítky Český ráj, Krkonoše, Jizerské hory, Český statistický úřad, Muzeum Českého ráje v Turnově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český ráj nabízí turistům kartu hosta se slevami a benefity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.