Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sever Čech zasáhnou silné lijáky, podle meteorologů můžou zvednout hladiny řek

Sever Čech mají ve středu a ve čtvrtek zasáhnout silné lijáky. Meteorologové proto vydali pro Liberecký a Královéhradecký kraj varování, které platí od dnešní šesté hodiny večerní do zítřejšího odpoledne. Vydaný déšť může zvedat také hladiny řek.

„Dnes večer a v noci na čtvrtek očekáváme od jihozápadu déšť, na severu Čech ještě i zítra dopoledne, který bude místy i vydatný,“ varují meteorologové. Zejména na horách na severu a severozápadě budou úhrny přes 35 milimetrů za 12 hodin. Na návětří Krušných, Jizerských hor a Krkonoš můžou ojediněle dosahovat úhrny i přes 60 milimetrů za 24 hodin. Srážky budou ve čtvrtek večer slábnout.

Vzhledem k předpokládaným srážkám bude docházet během noci a zítřejšího dne k vzestupům či kolísání hladin. Na tocích, které odvodňují Český les, Šumavu a Novohradské hory a kde je po předchozích srážkách vyšší nasycenost území, nelze vyloučit ojedinělé překročení nižších stupňů povodňové aktivity při srážkách nad 40 milimetrů za 6 až 12 hodin, na ostatních tocích (zejména v povodí horní Jizery) při úhrnech 60 až 80 milimetrů.

Foto pixabay.com

Štítky Česko, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Krkonoše, Jizerské hory, Šumava, Český les, Novohradské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sever Čech zasáhnou silné lijáky, podle meteorologů můžou zvednout hladiny řek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.