Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ještě v létě vyrostou v Liberci na Gagarince a na Františkově nová dětská hřiště

Lidé ze sídlišť Gagarinova a na Františkově se už brzy dočkají nových dětských hřišť. Na Gagarince vyroste na dosud nevyužívané ploše, na Františkově zase vedle hokejbalového hřiště, kde už teď zbylo jen zarůstající pískoviště. Hřiště vyjdou město na zhruba devět set tisíc korun bez DPH.

Nové hřiště v Gagarinově ulici vyjde na 505 tisíc korun. „Bude zahrnovat instalaci víceúčelové prolézačky s dvěma věžičkami, závěsných houpaček, skluzavky, lezecké rampy, lanového mostku a sedmi dalších moderních herních prvků včetně řetězové houpačky, trojhrazdy či šplhací sestavy,“ vypočítal mluvčí magistrátu Jan Vrabec.

Podobně bude vypadat i hřiště v Jáchymově ulici. „Za vysoutěžených 395 630 Kč bez DPH vyroste v Jáchymovské víceúčelová prolézačka se dvěma věžičkami a dvěma skluzavkami propojenými tunelem, a k tomu šest dalších moderních herních prvků včetně trojhoupačky,“ doplnil mluvčí.

Další revitalizace hřišť město postupně plánuje. „Začínáme s většími investicemi do dětských hřišť a v příštím roce chceme v jejich revitalizaci pokračovat ještě intenzivněji, protože opravdu kvalitních herních ploch je v Liberci stále málo. Nejedná se jen o hřiště pro nejmenší děti, ale připravujeme i hřiště pro starší děti a mládež a seniory,“ uvedla náměstkyně primátora pro územní plánování, veřejnou zeleň a životní prostředí Karolína Hrbková.

Autoři | Foto Michal Vinař

Štítky Františkov (Velké Kunětice), dětské hřiště, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještě v létě vyrostou v Liberci na Gagarince a na Františkově nová dětská hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.