Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvalita vod v koupalištích v Libereckém kraji je stále dobrá

Kvalita vod v koupalištích v Libereckém kraji zůstává podle hygieniků dobrá. Ke koupání je nadále vhodných všech 33 sledovaných vodních ploch v kraji, i když na devíti z nich je horší jakost vody. Je to zejména kvůli sinicím nebo zakalené vodě, vyplývá z informací uvedených na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Na místech se sníženou kvalitou vody hygienici doporučují lidem, aby se po koupání osprchovali. Zdravotní potíže hrozí hlavně alergikům, těhotným ženám nebo dětem.

Na stupni tři značící zhoršenou kvalitu vody je Máchovo i Hamerské jezero a také přírodní koupaliště v Chrastavě u Liberce. Mírně zhoršená jakost - stupeň dva, je na několika dalších vodních plochách. Konkrétně jde o přehrady v Liberci a Jablonci, jezero Kristýna v Hrádku nad Nisou, rybník Bažantník v Autocampu Sedmihorky v Českém ráji a koupaliště v Novém Městě pod Smrkem a Zákupech.

Nejčistší, ale zároveň i nejstudenější je voda v horských částech Jablonecka a Semilska. Zhoršenou kvalitu vody nemá ani jedno koupaliště v těchto oblastech.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky koupaliště, Liberecký kraj, Liberec, Krajská hygienická stanice, Chrastava, Jablonec, Hrádek nad Nisou, Bažantník, Český ráj, Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vod v koupalištích v Libereckém kraji je stále dobrá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.