Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli silné bouři dnes zasedal krizový štáb a bezpečnostní rada, cvičeně

Vítr o rychlosti až 140 kilometrů za hodinu, silný déšť, následný sesuv svahu a evakuace dětí z tábora. Tak přesně takovýhle katastrofický scénář mělo cvičení Bezpečnostní rady Libereckého kraje a krizového štábu, které proběhlo dnes ráno. Cílem cvičení bylo prověřit připravenost na mimořádnou událost, která může kdykoliv nastat.

„Cílem cvičení je prověřit reálné svolání krizového štábu kraje na jeho pracoviště ve stanoveném čase. Dále zpohotovení pracovišť jednotlivých pracovních skupin a prověřit jejich schopnost pracovat se stanovenou dokumentací při řešení konkrétní situace,“ popsal tajemník Bezpečnostní rady Libereckého kraje Rudolf Broulík.

Scénář celého cvičení mohl připomínat apokalyptický film. Nad Libereckým krajem se prohnala bouřka s přívalovým deštěm a velmi silným větrem, který dosahoval 140 kilometrů v hodině. „Následkem této meteorologické situace vznikly značné škody na osobním i obecním majetku. Musel být například evakuován dětský tábor v Hlavici nebo domov důchodců v Železném Brodě, voda uvěznila na pastvině také stádo skotu. Na mnoha místech došlo k pádu stromů, na železniční trať mezi Semilami a Železným Brodem se sesunul svah a zavalila ji zemina,“ řekla Blanka Daníčková z tiskového oddělení Libereckého kraje.

Po zhodnocení celé situace hejtman Libereckého kraje cvičně vyhlásil pro celé území kraje “Stav nebezpečí“ a koordinoval záchranné a prvořadě likvidační práce. Závěrečné vyhodnocení bude projednáno v Bezpečnostní radě Libereckého kraje

Štítky rada, krizový štáb, Liberecký kraj, bouřka, Železný Brod, svah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli silné bouři dnes zasedal krizový štáb a bezpečnostní rada, cvičeně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.