Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Koupaliště v Hejnicích není podle rozborů vhodné ke koupání

Voda v přírodním koupališti v Hejnicích není podle posledního měření hygieniků vhodná ke koupání. Město kvůli tomu koupaliště částečně vypustilo, aby se voda vyčistila. Nyní se čeká na výsledky nových rozborů. Výsledky by podle starosty Hejnic Jaroslava Demčáka měly být v pátek nebo v pondělí.

Při posledním měření hygieniků byl překročen limit pro indikátor fekálního znečištění. Příčinu podle starosty neznají. "Může to být přítokem. Druhá věc, nedělám si iluze, že všechny děti jdou na záchod," řekl. "Rozbory se prováděly ve dnech, kdy byla tepla, byla větší návštěvnost a voda se nestačila tak rychle vyčistit," dodal. Navenek vypadá voda v koupališti čistě, průhlednost je dva a půl metru. Hejnice už letos jednou koupaliště vypustily. Po bouřce a přívalovém dešti zůstala na dně na konci června asi třícentimetrová vrstva bahna.

Podle hygieniků je jinak na koupalištích v Libereckém kraji voda vhodná ke koupání. Zhoršenou kvalitu má v Máchově jezeře a také v přírodním koupališti v Chrastavě u Liberce. Lidé by se měli po koupání osprchovat, doporučují hygienici. Zdravotní potíže tam hrozí hlavně u alergiků, těhotných žen nebo dětí.

Mírně zhoršená kvalita vody je v přehradách v Liberci a Jablonci, jezerech v Hrádku nad Nisou a Hamru na Jezeře, rybníku Bažantník v Autocampu Sedmihorky v Českém ráji a koupalištích v Novém Městě pod Smrkem a Zákupech. Většinou jde ale jen o zakalení vody.

Autoři | Foto město Hejnice

Štítky Hejnice, koupání, koupaliště, Liberec, přírodní koupaliště, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Hejnicích není podle rozborů vhodné ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.