Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kde se vykoupat? Voda v přírodních koupalištích zůstává dobrá

Voda ve všech přírodních koupalištích v Libereckém kraji sledovaných hygieniky je vhodná ke koupání. Na některých místech se kvalita dokonce zlepšila. Vyplývá to z výsledků měření, které hygienici zveřejňují na svém webu.

Minulý týden hygienici nedoporučovali koupání v Hejnicích na Liberecku kvůli překročeným limitům značící fekální znečištění. Podle posledního rozboru je nyní voda v pořádku. Město nechalo třetinu koupaliště vypustit, aby se voda rychleji pročistila, navíc pomohly deště. Zlepšila se i kvalita vody v zatopeném lomu Kristýna v Hrádku nad Nisou na Liberecku. Voda má podle posledních rozborů na obou místech opět nejvyšší kvalitu.

Zhoršenou kvalitu má nadále přírodní koupaliště v Chrastavě a kvůli sinicím také Máchovo jezero. "Je to jako každý rok. Sinice tam samozřejmě jsou, ale pořád jsou v takové normě, kdy maximálně hygiena doporučuje citlivým jedincům, alergikům anebo těhotným ženám, aby se osprchovali, což já svým vnukům doporučuji v každém bazénu," řekl dnes Vladimír Reichert ze společnosti Regata Máchovo jezero, která provozuje dvě z pěti pláží.

Mírně zhoršená kvalita vody je v přehradách v Liberci a Jablonci, Hamerském jezeře, rybníku Bažantník v Autocampu Sedmihorky v Českém ráji a koupalištích v Novém Městě pod Smrkem a Zákupech. Většinou jde ale jen o zakalení vody.

Autoři | Foto město Hejnice

Štítky přírodní koupaliště, Liberecký kraj, Hrádek nad Nisou, Hejnice, Regata Máchovo jezero, a.s., Chrastava, Máchovo jezero

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde se vykoupat? Voda v přírodních koupalištích zůstává dobrá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.