Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pohotový kombajnér zachránil svůj stroj, prasklá hadička zapálila motorový prostor

Jen díky rychlému zásahu kombajnéra se podařilo zabránit milionovým škodám na kombajnu, který celé pondělí brázdil pole v Košťálově na Semilsku. Při dvanáctihodinové šichtě na stroji praskla hadička přívodu nafty, což způsobilo požár v motorovém prostoru. Ještě před příjezdem hasičů se ale téměř podařilo plameny uhasit.

K požáru došlo před jednou hodinou ranní. „Požár vznikl za jízdy na poli a obsluha kombajnu požár v motorové části lokalizovala pomocí několika hasicích přístrojů. Na dohašení použili přivolaní hasiči vysokotlaký proud vody,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.  

Mimo motorovou část se požár nestihl rozšířit. „Za účasti hasičů byl stroj znovu nastartován, aby mohlo dojít k vyložení obilí ze zásobníku,“ doplnila mluvčí.

Příčinou požáru je podle vyšetřovatele prasknutí hadičky přívodu nafty. Palivo vytékající na rozžhavený motor poté způsobilo požár. Škoda je vyčíslena na 10 tisíc korun.

Foto HZSLK

Štítky požár, okres Semily, Košťálov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohotový kombajnér zachránil svůj stroj, prasklá hadička zapálila motorový prostor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.