Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Marihuana, extáze, amfetamin i lysohlávky. Policie a celníci našli drogy zatím u 40 účastníků festivalu Mácháč

Celníci a policisté našli drogy u čtyř desítek účastníků tanečního festivalu, který se od pátku koná u Máchova jezera. Dva lidé podle nich řídili pod vlivem drog a dva drogy prodávali. Některé z nich čeká přestupkové řízení, další pokuta a někteří se budou zpovídat z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

"Čeští a němečtí celníci odhalili při kontrolách vozidel 16 případů držení drog," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Mladík z Hodonína podle ní měl u sebe 112 gramů marihuany, další muž z Pardubic 24 kusů tablet extáze a 5,6 gramů marihuany, u devětatřicetiletého muže z Brněnska zajistili skoro 11 gramů marihuany. "V této souvislosti se všichni budou zodpovídat z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu," uvedla Baláková.

Dalších 13 lidí, které policisté kontrolovali, měli u sebe takové množství drogy, které naplňuje skutkovou podstatu přestupku. U jednoho podle mluvčí zajistili policisté několik lysohlávek, u tří amfetamin a u devíti marihuanu.

Při distribuci drog přistihli policisté podle mluvčí dva muže, kteří se budou současně zodpovídat i z držení drog.

Policejní hlídky při silniční kontrole zjistili, že třiadvacetiletý cizinec a čtyřiadvacetiletá žena řídili pod vlivem drog. "U prvně jmenovaného byl orientační test pozitivní na amfetamin a kokain a u řidičky byl pozitivní na marihuanu. Oba odmítli bez udání závažného důvodu lékařské vyšetření, které by výsledky orientačního měření upřesnilo. Nyní je čeká správní řízení, ve kterém jim hrozí až padesátitisícová pokuta," doplnila mluvčí.

Festival Mácháč se koná od pátku do neděle a každoročně na něj přijíždí zhruba 10 tisíc diváků. Policie se zaměřuje při zvýšených kontrolách právě na držení drog či pití alkoholu a požívání drog před jízdou.

Štítky droga, policie, marihuana, Máchovo jezero, Hodonín, Pardubice, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marihuana, extáze, amfetamin i lysohlávky. Policie a celníci našli drogy zatím u 40 účastníků festivalu Mácháč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.