Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sedmihorské léto 2016 čeká poslední letošní akce

Hudební a divadelní Sedmihorské léto se blíží do finále. Poslední akce však na své diváky ještě čeká. Odehraje se pro tento festival v netradičním čase i dni – v neděli 28. srpna od 17.30 hod. A bude jím koncert oblíbené „šlágrovské“ kapely Veselá Trojka. Na své si tedy přijdou především příznivci české lidové písně.

Předposlední akcí Sedmihorského léta bylo one man show Bohumila Klepla Vysavač. Bohumil Klepl s neskutečnou energií vydržel téměř dvě hodiny herecké smršti na pódiu, kdy bavil publikum, komunikoval a pracoval s ním a po vystoupení si velmi pochvaloval celkovou atmosféru. V rámci Sedmihorského léta letos ukázalo svůj talent i mnoho dalších známých osobností z hudební a herecké branže. Jedenáct samostatných akcí od června do srpna slavnostně otevřel koncert britské legendy Smokie, poté následovaly legendy české. Například Ondřej Havelka se svými Melody Makers oslavil 20 let na hudební scéně, Aneta Langerová si zvolila Sedmihorské léto jako jedinou zastávku v širokém regionu v rámci turné Na Radosti 2016, Marta Kubišová vystoupila se svým Posledním recitálem a tak bylo její sedmihorské vystoupení pro mnoho diváků poslední možností, jak tuto „velkou“ ženu naposledy zažít v roli zpěvačky, nebo legendární Honza Nedvěd v Sedmihorkách oslavil 50 let na scéně. Kromě dalších krásných koncertů byla na programu také divadelní představení. A to především komedie s hvězdným obsazením. Ve spojení chytrých a inteligentních divadelních her a osobností jako Ondřej Vetchý, Miroslav Etzler, Vanda Hybnerová, Sabina Laurinová, Jaromír Dulava a mnohých dalších, šlo o nezapomenutelné zážitky plné smíchu a dobré nálady. To vše podrženo unikátní atmosférou areálu Sedmihorského léta.

Poslední letošní akce hudebního a divadelního Sedmihorského léta – již zmiňovaný koncert Veselé Trojky Pavla Kršky – zahraje na notu především milovníkům lidové písně. Tři dlouholetí kamarádi z Černé Hory - Pavel Krška (heligonka), Miroslav Hrdlička (klávesy) a Jaromír Kozelek (akordeon) celý život hráli muziku pro široké vrstvy posluchačů. Nyní se dostali do důchodového věku a tak tvoří a hrají pro všechny, kteří si rádi poslechnou českou lidovou písničku. Hlavní náplní je skládání vlastních písní s důrazem na pěkný text. Veselá trojka je známá především z TV Šlágr, kde patří mezi nejhranější a nejoblíbenější kapely. Koncertují nejen v České republice, ale i na Slovensku.

Sedmihorské léto každý rok chystá něco nového. Pro svůj letošní – sedmý – ročník si připravilo například možnost ubytování v apartmánu Sedmihorského léta přímo v areálu festivalu. Příznivci festivalu a jednotlivých vystupujících osobností si tak po celé léto mohli užít akci trochu jinak. Od příprav až po atmosféru koncertu a zároveň zažít „svou hvězdu“ i mimo podium a v jiné pozici. Informace o festivalu na www.sedmihorskeleto.cz. Vstupenky na koncert Veselé Trojky seženete na www.evstupenka.cz.

Tisková zpráva

Štítky léto, koncert, festival, Bohumil Klepl, hudební skupina, Ondřej Havelka, Aneta Langerová, Smokie, Marta Kubišová, Ondřej Vetchý, Vanda Hybnerová, Jan Nedvěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmihorské léto 2016 čeká poslední letošní akce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.