Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Intuitivní kresba? Magie barev anebo klíč ke šťastným změnám

Máte chuť něco ve svém životě změnit k lepšímu? Přejete si mít v sobě více vitality a síly? Přejete si mít pěkné partnerství či zajímavou práci? Chcete nastartovat nové vize ve své profesi? Jedna z možností, jak si uspořádat svůj život, vyřešit to, co nás svazuje, je práce s intuitivní kresbou. A co je zajímavé, nemusíte mít vůbec žádný výtvarný talent.

„Intuitivní neboli také automatická kresba je technika, která pracuje s intuicí a naším podvědomím. Cokoliv nakreslíme na papír, nemá nic společného s logikou, přemýšlením či výtvarnými technikami,“ říká o automatické kresbě lektorka a koučka osobnostního rozvoje Lenka Markovičová, která s touto technikou pracuje už více jak deset let. „Na papír přenášíme to, co cítíme a vnímáme. Naše intuice k nám promlouvá skrze kresbu v obrazech a někdy dokonce i ve slovech. Každý z nás má v sobě schopnost používat automatickou kresbu, neboť každý z nás má intuici vrozenou. Stačí se s ní stále propojovat, pracovat s ní a rozvíjet jí,“ říká průvodkyně osobním rozvojem.

Své zkušenosti předává na kurzech a seminářích intuitivní kresby i komunikačních dovednostech. V sobotu 10. 9. pořádá celodenní prožitkový seminář za dárkovou cenu:  Magie barev aneb klíč ke šťastným změnám. „Během semináře se účastníci dozvědí, jak s intuicí pracovat, jak se s ní propojit skrze kresbu. Také pracujeme s tím, jak si pomocí pastelky řešit různé životní situace, vztahy, práci, kariéru, finanční hojnost či zdraví a jak naše postoje a životní přístupy souvisí se zdravím, proč se nám v některých oblastech života daří a někde to jde hůře,“ říká o kurzu Lenka Markovičová a dodává, že s intuitivní kresbou také začínají čím dál víc pracovat i manažeři a vedoucí pracovníci v souvislosti s vizemi své firmy, týmu. „Kresba jim přináší jak posun v osobním rozvoji, tak postupně i vyrovnanost i v osobním životě.“ Seminář se koná v centru Liberce od 9.30 do 16.00

A co nám může práce s pastelkou do života přinést? Podle lektorky je to například rovnováha emocí, nadhled, asertivní přístup, snadnější přístup při hledání řešení v různých situací, klidnější mysl či zlepšení oblasti kreativity.

Celodenního semináře intuitivní kresby se také zúčastnila Lucie Nováková, jediný certifikovaný kouč v ČR metody The Work Byron Katie:  "Kreslila jsem jen jako malá a v dospělosti mě to sice lákalo, ale nikdy jsem se ke kreslení neodhodlala. Když jsem uviděla Lenky seminář, zaujalo mě, že nebudu muset kreslit nějaký obraz, ale poslouchat a rozvíjet svoji intuici. Kurz mě překvapil! Lenka je velmi zkušená a profesionální. Provázela nás s lehkostí, otevřeným srdcem a inspirací. Překvapilo mě, jak jsem na začátku seděla nad prázdným papírem a nevěděla, co kreslit a nakonec, vedena svou intuicí z toho vznikly krásné barevné obrazce. Úžasně jsem se uvolnila a díky mým kresbám poznala lépe sama sebe. Co se mi na intuitivní kresbě líbí, je, že je to nástroj, který můžete použít kdykoliv a kdekoliv ve svém životě. Jsem za tuto zkušenost velmi vděčná a těším se na další kurzy.“  Podrobnosti o semináři, registraci a další reference najdete na www.lenkamarkovicova.cz v sekci Akce a semináře.

Tisková zpráva

Štítky kresba, papír, technika, Byron Katie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Intuitivní kresba?  Magie barev anebo klíč ke šťastným změnám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.