Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Poslední srpnová sobota se nesla ve znamení piva

Uplynulou sobotu si v Jablonci nad Nisou užili především všichni milovníci dobrého piva a zábavy. Uskutečnily se zde historicky první pivní slavnosti, které uspořádalo město Jablonec nad Nisou ve spolupráci s Pivovarem Svijany a společností Sundisk k příležitosti oslav 150. výročí povýšení Jablonce na město.

Na všechny návštěvníky čekal na Mírovém náměstí a ve venkovním areálu Eurocentra pestrý výběr toho nejlepšího jídla a pití. Širokou nabídku si pro tuto akci připravily především Svijany. Lidé si mohli pochutnat nejen na Svijanské Desítce či Zámeckém Mázu, ale i na spoustě dalších druhů piv z tohoto pivovaru. Kromě svijanského piva se čepoval také Rohozec a náchodský Primátor. Na své si přišli i řidiči, pro které bylo připraveno nealkoholické pivo. Podávaly se také speciální koktejly, domácí limonády a různé grilované dobroty.

Pořadatelé si samozřejmě pro všechny příchozí připravili bohatý doprovodný program, takže bylo skutečně o zábavu postaráno. Během celého dne se na pódium na Mírovém náměstí a v areálu Eurocentra vystřídalo hned několik muzikantů. Kapela Svijanka, která již několik let spolupracuje se svijanským pivovarem, celé slavnosti zahájila. Banda Brincadeira, Martin Ketner Band, HOP Trio, legenda české hip-hopové scény Pio Squad, zahraniční kapela Blindstone z Dánska, Ivan Hlas Trio, Žlutý pes, ti všichni pak celý den bavili návštěvníky svými hudebními čísly. Kromě těchto vystoupení se zde uskutečnily také sportovní exhibice Biketrial show a netradiční soutěže, ve kterých mohli účastníci vyhrát nejen pivo, ale třeba i pravou Jabloneckou jablkovici. Zlatým hřebem celého dne bylo slavnostním naražením pivního sudu.

Nezapomnělo se ani na ty nejmenší návštěvníky, kterým patřilo celé Dolní náměstí. Děti se mohly zúčastnit různých soutěží a vyhrát tak zajímavé ceny. Připravena byla také divadelní představení.

Slunečné počasí vydrželo celý den, lidé se bavili, pivo teklo proudem a všude panovala skvělá atmosféra. První ročník Jabloneckých slavností piva se opravdu vydařil. Pořadatelé tedy doufají, že se z této akce stane tradice, která bude úspěšně pokračovat i v následujících letech.

Autoři | Foto Lucie Hrabalová

Štítky pivo, Jablonec nad Nisou, slavnost, Pivovar Svijany, Žlutý pes, Mírové náměstí (Litoměřice), Ivan Hlas, Dánsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední srpnová sobota se nesla ve znamení piva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.