Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Českolipští hasiči mají o aktivitu víc. Budou se starat o nalezené psy

Českolipští dobrovolní hasiči mají o aktivitu víc. Od září se budou starat o zaběhnuté psy, které do teď strážníci vozili do soukromého útulku v Dobranově. Tam teď budou končit jen čtyřnozí mazlíčci, o které se jejich majitelé nepřihlásí. Pro zatoulané psy totiž město vybudovalo kotce, které budou mít na starost dobrovolní hasiči.

Kotce vyšly město na 400 tisíc korun. Každé nalezené zvíře umístí městská policie na facebook a webové stránky. Mimo to se také postará o předání majiteli, pokud se do tří dnů o zvíře přihlásí. Pokud ne, odveze ho do dobranovského útulku.

"V nepřetržité péči o psy se budou v záchytných kotcích střídat čtyři proškolení ošetřovatelé. Nakrmí je, vyvenčí, vyčistí kotce. Ošetřovateli jsou vesměs naši dobrovolní hasiči, s nimiž jsme uzavřeli dohodu o provedení práce," uvedla místostarostka Alena Šafránková (ANO).

Nevyužití kotců se vedení města nebojí. Měsíčně odchytí strážníci v průměru 15 psů. Umístění kotců u zbrojnice dobrovolných hasičů má podle starostky několik výhod. "Psi nebudou obtěžovat okolí a budou tady v bezpečí, protože zbrojnice je pod stálým dohledem a kamerový systém zachytí každého nezvaného hosta. Zprovozněním záchytných kotců zlepšujeme celý systém péče o psí nalezence, o které se ze zákona musíme postarat," starostka Romana Žatecká (ČSSD). Město podle ní navíc bude mít přehled o tom, kolik nalezených psů se vrací původnímu majiteli a kolik z nich zůstává v útulku.

Foto pixabay.com

Štítky pes, dobrovolní hasiči, Dobranov, Facebook, ANO 2011, ČSSD, Romana Žatecká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českolipští hasiči mají o aktivitu víc. Budou se starat o nalezené psy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.