Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ruprechtické slavnosti skončily. Zbyl jen nepořádek v okolí

Kolotoče, atrakce, vystoupení kapel a další program. Ruprechtické slavnosti mají jako každoročně své místo před kapličkou U Obrázku. Oblíbená akce má ale každoročně i odvrácenou stránku. Po návštěvnících vždycky v okolí zbude velké množství odpadků.

„Během pondělka jsme v aleji, která vede od kapličky, nasbírali dvě igelitky odpadků,“ řekl Drbně jeden z obyvatel domů pod kapličkou. Nepořádek kopíruje cestu, kterou řada lidí z pouti odcházela a vine se jako had až na ruprechtické náměstí.

„V aleji přitom s dětmi právě v těchto dnech sbíráme kaštany. Štve mě, že jsou lidé tak bezohlední,“ pokračuje s tím, že tentokrát se moc nevytáhli ani pořadatelé. „Prostranství před kapličkou ještě celkem jde, i když i tam se válí spousta kelímků, ale podívejte se třeba za kapličku a dál, tam je nechutný bordel.“

Problémy bývají i s mládeží, která u kapličky popíjí a rozjařená pak dělá nepořádek v okolních ulicích a převrhává popelnice.

Pouti letos moc nepřálo počasí. Pátek ještě vyšel, sobotní odpoledne a večer ale spláchl vydatný déšť. Ani nedělní počasí pak letošní ročník nezachránilo.

Autoři

Štítky kaplička, slavnost, hudební skupina, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruprechtické slavnosti skončily. Zbyl jen nepořádek v okolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.