Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberec si po dlouhých letech pořídí novou vánoční výzdobu

Novou vánoční světelnou výzdobu bude mít letos o adventu centrum stotisícového Liberce. Město za ni zaplatí přes milion korun. Předchozí výzdoba už byla velmi stará a částečně nefunkční.

Novou světelnou výzdobu bude mít Liberec po zhruba 15 až 20 letech, podle náměstka primátora pro kulturu Ivana Langra (Změna pro Liberec) byla výměna nezbytná.

Do zakázky města se přihlásily čtyři firmy, každá mohla podat tři různé nabídky a všechny toho využily. Cena nehrála nejpodstatnější roli, na výsledku se podílela jen z 30 procent. Nejlevnější varianta byla asi o čtvrt milionu korun nižší, než jakou město vybralo. Největší váhu, 60 procent, měla estetická úroveň a technické vlastnosti světelné výzdoby. "To vyhodnocování nebylo úplně jednoduché, nakonec jsme se rozhodli vsadit na jednoduchost a modernost," řekl náměstek.

Novou světelnou výzdobu uvidí obyvatelé města i turisté od konce listopadu, bude zejména v ulicích Pražská a Moskevská a na náměstí u radnice. "Doufám, že Liberečané budou spokojení, protože ta pozitivní změna bude patrná na první pohled. Oproti tomu, co bylo dosud, to bude stoprocentní pokrok," míní Langr.

Nová bude letos v Liberci na náměstí u radnice i adventní tržnice s dřevěnými stánky, město s nájemcem uzavřelo smlouvu na pět let. Nájemce se bude podílet i na zajištění adventního programu na náměstí, město mu bude ročně přispívat zhruba 100 tisíc korun.

Autoři | Foto Milada Dimoliosová

Štítky Liberec, advent, Ivan Langr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Fejglová

Jen jestli zbydou peníze i na výzdobu magistrátu nebo bude depresivní jako každý rok na vánoce.

Čtvrtek, 13. října 2016, 12:34Odpovědět

winki winki

Tak to doufáme že do té doby bude svítit i veřejné osvětlení v Kunraticích.

Pátek, 7. října 2016, 15:11Odpovědět

Liberec si po dlouhých letech pořídí novou vánoční výzdobu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.