Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec vyhlašuje soutěž pro designéry. Ve výběrku chce najít nový vizuální styl města

Liberec hledá nový vizuální styl. Právě proto se rozhodlo vedení města vypsat novou designérskou soutěž na zhotovitele grafického manuálu. Z dvoukolové soutěže by měl vzejít vítěz, který za svou práci dostane 315 tisíc korun. Jednotný vizuální styl městu Liberec dlouhodobě chybí a současné vedení radnice to chce změnit. Soutěž končí poslední listopadový den a kompletní informace najdou designéři na webu města.

„K propagaci města je doposud používán znak města nebo logo, ale pro marketingové potřeby, a to nejen v oblasti cestovního ruchu, je třeba mít originální a zapamatovatelný grafický styl, který bude Liberec prezentovat jako moderní město s vlastní tváří,“ uvedl primátor Tibor Batthyány (ANO). Jednotný grafický styl se tak odrazí do podoby běžných tiskovin, informačních materiálů, navigačního systému, interiéru Městského informačního centra i prezentace města na veletrzích a akcích pro veřejnost.

Liberec podobnou soutěž na nový vizuál města vyhlásil už dvakrát a dvakrát ji také zrušil. Důvodem byl nízký počet prací, které dostatečně nereprezentovaly požadavky na kvalitu. Proto se Liberec rozhodl svěřit organizování soutěže do rukou sdružení Czechdesign, které přes 10 let organizuje designérské soutěže.

„Jsme velice rádi, že se na nás město Liberec obrátilo. Předchozí vyhlášení soutěže bylo zrušeno, což považujeme za dobrý krok – znamená to, že městu na kvalitní vizuální prezentaci záleží. Přestože může designérská soutěž působit jako komplikace v zaběhaných zvyklostech městských správ, považujeme ji za nejlepší cestu, jak se ke kvalitní vizuální prezentaci dopracovat, “ popisuje designérskou soutěž ředitelka organizace Czechdesign Jana Vinšová.

Nová soutěž je vyhlášena jako dvoukolová. V prvním kole vybere odborná porota z přihlášených prací 3 nejlepší práce. „Ve druhém kole je jejich autoři dále rozpracují do podoby ukázek principů a konkrétních příkladů aplikace jednotného vizuálního stylu,“ dodala mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Všichni postupující do druhého kola dostanou takzvané „skicovné.“ Na úplného vítěze čeká zakázka na kompletní grafický manuál v hodnotě 315 tisíc korun.

V odborné porotě soutěže na vizuální styl města Liberec zasednou, vedle zástupců města, grafičtí designéři jako je Věra Marešová, autorka jednotného vizuálního stylu pro Brno nebo profesor Vysoké školy uměleckoprůmyslové Rostislav Vaněk.

Foto Dominik Svoboda

Štítky soutěž, styl, Liberec, design, radnice, Tibor Batthyány, ANO 2011, Rostislav Vaněk, Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec vyhlašuje soutěž pro designéry. Ve výběrku chce najít nový vizuální styl města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.