Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město přidá divadlu a zoologické zahradě 3 miliony korun na investice

Vedení Liberce přidá dvěma svým příspěvkovým organizacím tři miliony korun. Peníze si rozdělí ZOO Liberec a Divadlo F.X. Šaldy. Finance, které odsouhlasili na čtvrtečním zasedání liberečtí zastupitelé, jsou určeny výhradně na investice a poslouží ke zlepšení zázemí či na nákup nezbytného vybavení.

„Do zoo půjdou dva miliony, do divadla jeden milion, ani v jedné z organizací nepochybně nebudou mít problém peníze utratit. V zoo je nejspíš použijí na úpravu zvířecího zázemí, v divadle pak chystají nákup frézky do dílen, projektoru, reflektorů či židlí pro orchestr. Je to jen malá náplast, ale jsem rád, že jsme ji mohli poskytnout. Vidím to jako začátek dobré cesty,“ vysvětlil náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr (Změna).

S financemi počítali organizace už na konci prázdnin. Zastupitelé ale na zářiovém zasedání neschválili rozpočtové opatření, díky kterému by se mohly peníze rozdělit mezi ZOO a divadlo. Obě organizace patří mezi vnitřně nejvíce zadlužené společnosti města. Poslední dva roky sice radnice oběma postupně zvyšuje provozní příspěvek, s investicemi ale musí pomoci i další zdroje.

„Obě organizace mají výrazně nadregionální dosah, takže zcela otevřeně říkám, že se k nim musíme přihlásit společně i s Libereckým krajem. Na letošní rok se již podařilo s krajem něco dohodnout – 1,5 milionu pro provoz zoo a 2 miliony na kamion pro divadlo – ale pořád je to zoufale málo. Nejde primárně o to, kdo organizace zřizuje, ale jak rozsáhlému území poskytují veřejnou službu,“ podotkl Ivan Langr.

Rozpočty zoo i divadla se pohybují kolem 100 miliónů korun, radnice již přitom letos zoo poslala přes 31 miliónů na provoz a 1,5 miliónu na investice, divadlu pak 75,5 miliónů na provoz a 400 tisíc na investice.

Foto Zoo Liberec

Štítky divadlo, investice, Liberec, peníze, Zoologická zahrada Liberec, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město přidá divadlu a zoologické zahradě 3 miliony korun na investice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.