Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Příchod zimy na sebe nenechá dlouho čekat, na horách může tento týden sněžit

Ochlazení, oblačnost, déšť a na horách sněžení. Taková je předpověď meteorologů na druhou polovinu tohoto týdne pro Liberecký kraj. Podle nich budou noční teploty klesat k bodu mrazu a naopak přes den by se mohly přiblížit k hranici deseti stupňů Celsia.

„Za studenou frontou, která bude v noci na středu přecházet přes naše území k jihovýchodu, k nám kolem tlakové níže nad Baltským mořem začne proudit studený vzduch od severozápadu,“ říká Lenka Musilová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Už nad středečním ránem by v nadmořských výškách nad 900 metrů mohly spadnout první sněhové vločky. Přes den můžeme očekávat sněhové nebo smíšené přeháňky ve výškách nad 700 metrů nad mořem. Sníh se ale příliš dlouho neudrží, jelikož denní teploty neklesnou pod nulu.

Na konci pracovního týdne zůstane nad Libereckým krajem podle meteorologů oblačnost, která opět přinese sněhové i smíšené přeháňky. Zatímco v noci budou teploty klesat k bodu mrazu, přes den se opět vyšplhají až k sedmi stupňům nad nulou.

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Baltské moře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příchod zimy na sebe nenechá dlouho čekat, na horách může tento týden sněžit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.