Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Liberce se opět vrací filmaři. Natáčet budou na nádraží, radnici i Masaryčce

Do Liberce se vrací oscarový režisér Ron Howard se svým týmem, aby zde natočil další z dílů historického seriálu Genius, který pojednává o životě Alberta Einsteina. Natáčet pod Ještědem se bude od 4. do 17. listopadu. Kromě vilové čtvrti v Masarykově ulici, filmaři zavítají i do budovy historické radnice, na vlakové nádraží, ale také do Kryštofova Údolí a do Křižan.

„Desetidílný seriál o geniálním fyzikovi, podle knihy Waltera Isaacsona, bude natáčet renomovaná česká produkce StillkingFilms, která v česku produkuje tradičně všechny velké zahraniční filmy a projekty, pro americkou společnost National Geographic Channel a FOXTV, jež spadá pod hollywoodskou filmovou produkci,“ říká Pavlína Kuchtová z libereckého informačního centra.

Kvůli natáčení bude od 4. do 17. listopadu omezeno parkování před budovou Divadla F. X. Šaldy a před budovou hlavní pošty. V Masarykově ulici upozorňujeme na dopolední dopravní uzavírku, která bude probíhat ve čtvrtek 10. listopadu od 8 do 12 hodin. V odpoledních hodinách bude doprava v těchto místech korigována Policií ČR.

Pro pokračování příběhu hledají filmaři další obytné domy v Liberci a v Jablonci nad Nisou, které byly postaveny v letech 1900 – 1930. Zájemci o více informací se mohou obracet na e-mail pavlina.kuchtova@magistrat.liberec.cz.

Štítky Liberec, filmař, Albert Einstein, Ron Howard, radnice, Genius, Kryštofovo Údolí, Ještěd, Walter Isaacson, Česko, National Geographic Channel, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce se opět vrací filmaři. Natáčet budou na nádraží, radnici i Masaryčce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.