Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město chce koupit autobusák. Ten pak hodlá přestavět za 160 milionů korun

Finančně velmi náročný projekt chystá město na libereckém autobusovém nádraží. Místo nedůstojné krajského města chce přestavět. Připravit si na to navíc musí asi 160 milionů korun, což rozhodně nebude legrace. Jenže je tu ještě jedna komplikace, autobusové nádraží je v soukromých rukou a město by ho muselo odkoupit.

„Město v této společnosti nemá žádnou majetkovou účast, takže naše možnost podílet se na rozvoji tohoto důležitého dopravního uzlu je omezená,“ komentoval náměstek primátora pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář.

Současný stav autobusového nádraží ale nevyhovuje nikomu, bude tedy potřeba s tím něco udělat. V areálu nádraží by Tak v budoucnu měl vyrůst nový odbavovací terminál s parkovacím domem.

„Celkový rozpočet projektu Terminál Liberec dosahuje přibližně 160 milionů korun a předpokládáme u něj finanční podporu z evropských fondů a případně i od státu. Nový odbavovací terminál by byl s nástupní částí autobusového nádraží úzce provázaný, a z toho důvodu zvažujeme možný odkup společnosti ANL. Šlo by o smysluplný krok, který by umožnil nejen logické propojení budovy terminálu a samotného nádraží, ale také další rozvoj celé plochy včetně případné bytové výstavby. Vše je ale nejprve nutné právně i ekonomicky detailně posoudit,“ informoval Jan Korytář.

Radní Liberce už schválili, že s majitelem autobusového nádraží, společností Autobusové nádraží Liberec, začnou o odkupu jednat. Pokud by se nádraží do rukou města vrátit nepodařilo, přesto by se mělo přestavět, Liberec by se současným majitelem musel na přestavbě spolupracovat.

Autoři | Foto MML

Štítky autobusové nádraží, Jan Korytář, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce koupit autobusák. Ten pak hodlá přestavět za 160 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.