Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vánoční strom mají už také ve Frýdlantu. V ulicích města bude bohatší výzdoba

Nejen Liberec, ale také Frýdlant má už na svém náměstí vánoční strom. Ten byl na náměstí T.G. Masaryka přivezen v úterý 22. listopadu z obce Boleslav. Zhruba 13 metrů vysoký stříbrný smrk se letos dočká nových ozdob. A nejen on. Vedení města se rozhodlo vyzdobit vánočním osvětlením a ozdobami ulice města nejen v centru Frýdlantu, ale také v okolních ulicích. Poprvé tomu tak bylo v loňském roce. Počet vyzdobených ulic se rozšíří i letos.

„Na lampy veřejného osvětlení na části průtahu Frýdlantem jsme pověsili svítící vločky. A to od Základní umělecké školy přes nábřeží a Fügnerovu ulici až k nemocnici. Letos budou ozdobeny i další části města. Konkrétně část ulice Husova a ulice Žitavská. Tam budou vločky na lampách už od kruhového objezdu a naváží na výzdobu v Komenského ulici,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Nového vánočního osvětlení a ozdob se dočká také vánoční strom. „Už na jaře jsme nakoupili 10 světelných hvězd, 10 světelných vloček, 27 proutěných a postříbřených zvonků a 40 světelných trubic, takzvaných sněžných vodopádů. Tím, že jsme je koupili v předstihu, se nám podařilo ušetřit,“ vysvětluje Jiří Stodůlka.

Celkově se ale Frýdlant do předvánoční atmosféry zahalí se vším všudy až první adventní neděli, tedy 27. Listopadu během Frýdlantského adventu, který se uskuteční na náměstí, v areálu radnice a v městském muzeu ve Špitálku. Jeho součástí bude adventní jarmark, dílny pro děti, kulturní program na náměstí a vše vyvrcholí slavnostním rozsvěcením vánočního stromu v 17:00. Spolu se stromem se pak rozsvítí i ozdoby na lampách veřejného osvětlení a radnice.

Foto Martina Petrášková

Štítky Frýdlant, vánoční stromek, Liberec, radnice, Tomáš Garrigue Masaryk, lampa, Jiří Stodůlka, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom mají už také ve Frýdlantu. V ulicích města bude bohatší výzdoba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.