Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Jizerce v Jizerských horách bylo v noci skoro minus 20

Na severu Čech dnes ráno silně mrzne. Na rašeliništi na Jizerce v Jizerských horách bylo dokonce skoro minus 20 stupňů Celsia. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ojediněle se mohou vyskytovat mrznoucí mlhy.

Zledovatělá vrstva ledu krytá posypem je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a západní části Krkonoš na Semilsku. Na Liberecku jsou ve vyšších polohách na inertně udržovaných silnicích místy zbytky uježděného sněhu. Zvýšenou opatrnost doporučují silničáři ještě pro hlavní tahy na Jablonecku a Semilsku. Jsou vlhké a místy mohou namrzat. Mlhavo je na Českolipsku a Děčínsku. V Krušných horách jsou silnice I. třídy suché a vymrzlé, vozovky nižších tříd po chemickém ošetření mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností.

Před den by mělo být podle předpovědi skoro jasno až polojasno, místy zataženo nízkou oblačnosti. Nejvyšší denní teploty budou od dvou do minus dvou stupňů Celsia, na horách zůstanou pod bodem mrazu.

Autoři

Štítky Jizerské hory, Český hydrometeorologický ústav, silnice, Česko, okres Semily, Liberecký kraj, Krkonoše, okres Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa, okres Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jizerce v Jizerských horách bylo v noci skoro minus 20  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.