Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé už splnili v projektu Daruj hračku téměř 1 800 přání

Od listopadového spuštění jubilejního 20. ročníku charitativního projektu Daruj hračku už lidé dobré vůle splnili téměř 1800 přání v hodnotě více než 1,5 milionu korun. Na děti z dětských domovů a klienty s různými handicapy ještě čeká na splnění přes 2 500 přání. Lidé z celé České republiky mohou nakupovat dárky ze seznamu přání, kterých bylo letos dohromady 4 936. Dárky mohou lidé odesílat do 15. prosince 2016.

Daruj hračku je charitativní akce s dvacetiletou tradicí. Jedná se o jedinečný projekt, díky kterému se mohou lidé stát „Ježíšky“ a konkrétním dárkem splnit vánoční přání konkrétnímu člověku, kterému jeho přání nemá kdo nebo za co splnit. Dětská přání jsou zveřejněna na stránkách www.daruj-hracku.cz. Na nich si každý může najít dárek, který si dítě přeje. Projekt každoročně organizují lidé s handicapem z organizace Tango – manažeři na vozíčcích.

Ježíšci mohou donést dárky do ParcelShopů nebo je nechat zdarma odvést

Generálním logistickým partnerem projektu je společnost GLS, která zajišťuje bezplatnou přepravu dárků dětem a klientům s různými handicapy. „Letos jsme zapojili jako sběrná místa i přes 100 GLS ParcelShopů po celé České republice, kam mohou lidé nosit dárky. Zdarma je tradičně přeprava přímo z domácí adresy dárce, kterou je možno jednoduše objednat přímo v databázi dětských přání. Dárky je možné zaslat také jiným způsobem přímo k nám do Jihlavy na adresu Průmyslová 1, kde je spolupracovníci sbírky zkontrolují, zaevidují a připraví na slavnostní předání,“ uvádí Pavel Včela, ředitel české divize společnosti GLS.

Děti si přejí hračky i užitečné nástroje

Na seznamu vánočních přání se vyskytují věci, které většina z nás považuje za zcela běžnou součást života, například pastelky nebo hrníčky. Najdeme zde ale i praktická přání pro mladé lidi, kteří se chystají postavit na vlastní nohy. Mezi takovými dárky najdeme třeba ložní povlečení, nádobí nebo nástroje pro budoucí zaměstnání.

„Projekt je možné podpořit nejen nákupem dárku, ale i pomocí propagace akce vložením bannerů Daruj hračku na webové stránky. Zařadíte se tak mezi hrdé mediální partnery Daruj hračku. Bannery jsou ke stažení na domovské stránce Daruj hračku a facebookové stránce Daruj hračku. Více lidí dobré vůle znamená více splněných přání dětem a lidem s různými handicapy, kterým nemá přání kdo splnit, a kteří neměli v životě takové štěstí jako my. Času skutečně není nazbyt a počítají se doslova dny a hodiny,“ vysvětluje Pavel Klempíř, ředitel organizace Tango-manažeři na vozíčcích a projektu Daruj hračku.

Tisková zpráva

Štítky hračka, projekt, Česko, General Logistics Systems

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé už splnili v projektu Daruj hračku téměř 1 800 přání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.