Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Teplo v Liberci znovu zlevňuje. Nečinnost radnice nás může stát přes sto miliónů

PR článek

Lidé, kteří odebírají teplo od liberecké teplárny, se mohou radovat. V příštím roce zaplatí za teplo ještě méně než letos. Průměrná domácnost ušetří za rok téměř sedm set korun. Příčinou zlevnění je nižší cena zemního plynu a také snížení nájmů za plánované vložení majetku do teplárny, na kterém se už vloni dohodli oba akcionáři. Dlouhodobé udržení cen tepla ale ohrožuje postup liberecké radnice, která neplní podmínky smlouvy a hrozí jí zaplacení škody za více než sto miliónů korun.

Vedení města svým postupem brání dalšímu rozvoji soustavy zásobování teplem v Liberci a vytváření úspor v celém systému. Zástupci města odpovědní za jednání s teplárnou odmítají plnit závazky smlouvy řádně schválené zastupitelstvem v říjnu loňského roku.

Podle místopředsedkyně představenstva Teplárny Liberec Jitky Holčákové tímto postupem mohou letos dostat teplárnu do třicetimiliónové ztráty a zároveň ohrozit zahájení projektu GreenNet, který řeší vymístění parovodů z Nisy a do jehož spuštění zbývá pouze několik měsíců.

V zájmu svých zákazníků je Teplárna Liberec nucena eventuálně vymáhat plnění smlouvy soudní cestou. Nečinnost zástupců města může v případě podané žaloby a následného několikaletého soudního sporu stát Liberec až sto čtyřicet miliónů korun.

Štítky teplo, Liberec, radnice, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplo v Liberci znovu zlevňuje. Nečinnost radnice nás může stát přes sto miliónů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.