Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Provozování hazardu bude v Liberci možné nejspíš jen v kasinech

V Liberci nejspíš ubude heren, a to výrazně. Z aktuálních 86 míst, kde je provozován hazard, by mohlo začátkem roku 2018 zbýt jen maximálně 15. Novelu vyhlášky, která by výrazně omezila hazard v Liberci, teď schválili městští radní. Na prosincovém jednání ji musí posvětit ještě zastupitelé.

Vyhláška by v takovém případě vešla v platnost od Nového roku a stanovila by, že hazard bude v Liberci možné provozovat pouze v kasinech se živou hrou, což je třeba ruleta. Klasické herny s automaty by tak zmizely.

„Z možností, které městu dává zákon o obcích, jsme zvolili zákaz klasických heren. Tento krok přinese výraznou regulaci technických herních zařízení a zároveň kultivaci provozoven hazardu, od které si slibujeme nižší rizikovost. V této souvislosti jsme také stanovili omezení provozní doby. V době od 5 do 7 hodin budou všechna kasína uzavřená,“ shrnul primátor Tibor Batthyány (ANO).

Dnes je v Liberci povoleno provozování hazardních her na 86 adresách. Na odvodech z výherních hracích přístrojů loni přiteklo do městské kasy 76,5 milionu korun a pro rok 2016 bylo rozpočtováno 60 milionů korun. Podle odhadů nechají gambleři v libereckých hernách a kasinech ročně 400 milionů korun.

Vyhláška, pokud ji schválí zastupitelé, by měla být platná od ledna 2017, reálně se ale projeví až od roku 2018. Podle zákona se totiž musí nechat doběhnout všechna vydaná povolení.

Omezení hazardu se v Liberci řeší už pátým rokem, kdy bylo ve stotisícovém městě 154 provozoven hazardních her. Zatímco bývalé vedení města zrušilo bezmála sedmdesát heren a kasín, současné vedení ani jedno.

Foto Jiří Prýgl

Štítky Liberec, hazardní hra, kasino, herna, Tibor Batthyány, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozování hazardu bude v Liberci možné nejspíš jen v kasinech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.