Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V hotelu na Ještědu se bude po letech o Štědrém dnu vařit

 
pondělí, 12. prosince 2016, 11:08

Na Ještědu se bude poprvé po zhruba 25 letech o Štědrém dnu vařit. Šéfkuchař Dominik Veselý připravil letos speciální menu, užijí si ho ale jen hosté, kteří budou v horském hotelu o Vánocích ubytovaní. K dispozici je tam 12 pokojů a jedno apartmá, za pobyt od pátku do neděle včetně snídaní a sobotního poledního a večerního menu host zaplatí 8650 korun respektive 10 tisíc za apartmá. V pátek ještě byly dva pokoje volné.

V menu nebude na Ještědu na Štědrý den chybět bílá klobása, rybí polévka, bramborový salát ani kapr, jako dezert šéfkuchař připraví svou vyhlášenou kakaovou roládu. "Chtěli jsme oslovit hlavně českou klientelu, menu je proto klasika, ale v úpravách ne úplně klasických," řekla Milena Lánská ze spolku Ještěd 73. Hosté podle ní budou mít celý hotel jen sami pro sebe, a k tomu také gastronomický zážitek. "Šéfkuchař bude na přípravu dohlížet a bude hostům k dispozici. Pro veřejnost mimo ubytovaných hostů bude restaurace zavřená," dodala. Pokud se ale zkušební Štědrý den povede, nevyloučila Lánská, že by se příští rok mohla nabídka rozšířit i pro příchozí.

Tradičně otevřená je na Štědrý den například restaurace v libereckém Grandhotelu Zlatý lev. "Pro tuto příležitost připravil šéfkuchař Robert Sklenář, speciální vánoční menu, kde nebude chybět oblíbená česká klasika, tedy rybí polévka s bylinkovými krutony a smažený kapr s bramborovým salátem, ani kulinářské delikatesy, které si na svátečním stole dopřávali i naši předkové, tedy šneky, u nás v podobě předkrmu šnečího ragů s cizrnou v tomatové omáčce s bylinkovým toastem a bramborovým chipsem," řekla mluvčí CPI Hotels Dana Belušová. Restaurace hotelu je podle ní na Štědrý den otevřena nejen pro hotelové hosty. "Získala si oblibu i mezi Liberečany" dodala.

Hlavně v Liberci a sousedním Jablonci nad Nisou má o Štědrém dnu otevřeno řada restaurací, většinou se ale odpoledne nebo v podvečer zavírají, protože Češi stále tráví Štědrý večer raději s rodinou. Ne všechny restaurace také nabízejí speciální vánoční menu. Jedním z mála podniků, které se otevřou večer, je jablonecká restaurace Radnice. Od 20:00 zve na Vánoční večírek, který je určen pro všechny, kdo chtějí jít večer z domu a pochlubit se přátelům vánočními dárky. "Vařit se nebude, bude to jen o nápojích," řekl jeden z tamních číšníků, sám je zvědavý, kolik lidí přijde. Rezervace zatím nemá.

Napsal(a) ČTK | Foto licon.cz
 


 

Kam dál?

Užijte si „POHODOVÉ VÁNOCE“ s OC Forum!

pondělí, 12. prosince 2016, 08:26

Pro mnohé z nás je vánoční čas a konec roku tím nejkrásnějším obdobím. Nejen, že hodnotíme jeho průběh a plánujeme rok další, ale...

Silný vítr zastavil odpoledne kabinovou lanovku na Ještěd, hasiči...

neděle, 11. prosince 2016, 17:16

Silný nárazový vítr zastavil dnes odpoledne provoz kabinové lanovky na vrchol Ještědu. Rychlost nahoře na budově přesahovala v...

Liberecký kraj připravuje obnovu dalších čtyř alejí

neděle, 11. prosince 2016, 14:36

Liberecký kraj chystá obnovu čtyř alejí za více než čtyři miliony korun. Už letos Krajská správa silnic Libereckého kraje podél...

FOTO: Inspekce uzavřela večerku v Bulovce. Obchod se podobal spíše...

sobota, 10. prosince 2016, 15:55

Potraviny okousané od myší, všudypřítomný myší trus a nepořádek. To je výsledek čtvrteční kontroly státní zemědělské a...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • V Liberci se bude točit americký velkofilm....

  • V Rochlici našli mrtvolu muže. Pitva objasní...

  • Policie pátrá po uprchlém vězni. Pomoci může...

  • Hledá se svědkyně nehody auta s cyklistou na...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Japonská firemní kultura? Po zkušenosti z Afriky a Ruska bych neměnil, říká Zoran Jankulovski

Zoran Jankulovski od přelomu 80. a 90. let působil v jižní Africe, Rusku a Rakousku. Už 19 let pracuje pro japonskou společnosti Hitachi Koki (od října 2018 jen HiKOKI), předního světového výrobce elektrického nářadí a od roku 2000 vede pobočku pro Českou republiku a Slovenskou republiku. Po zkušenostech s jinými kulturami vidí u Japonců klady i zápory, ale ve výsledku na ně nedá dopustit.

Ostravská ČSSD trvá na Paroubkovi, jiného kandidáta nechce

Ostravská sociální demokracie trvá na kandidatuře Jiřího Paroubka do Senátu a kritizuje celostátní vedení strany za to, že nominaci bývalého premiéra a někdejšího předsedy ČSSD nepodpořilo. Pokud předsednictvo Paroubka neschválí, ČSSD zřejmě v tomto výrazně levicovém okrsku po 22 letech nepostaví žádného kandidáta. Paroubek řekl, že rozhodnutí předsednictva vnímá jako svého druhu podraz a že určitě kandidovat bude. Místostarostka obvodu Ostrav-Jih Věra Válková uvedla, že ostravští sociální demokraté jsou připraveni nasbírat pro kandidaturu Jiřího Paroubka 1000 podpisů od občanů. Podpisy by Paroubek potřeboval, kdyby do voleb kandidoval jako nezávislý.

Chtěl jsem se na vlastní oči přesvědčit, že je Země kulatá, vtipkoval v Brně Vladimír Remek

Stal se vůbec prvním člověkem jiné než ruské či americké národnosti, který vyletěl do vesmíru. Evropská kosmická agentura ho označila za vůbec prvního evropského kosmonauta. V sobotu 16. června zavítal Vladimír Remek, muž mnoha kosmických prvenství, do Brna na největší světovou výstavu o kosmonautice Cosmos Discovery.