Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladý liberecký kuchař vyhrál na největší slovenské gastronomické soutěži

Velká postava české gastronomie možná vyrůstá v Liberci. Mladý kuchař Jan Žídek totiž po listopadovém úspěchu na Olima Cup 2016 vyhrál zlato na největší slovenské gastronomické soutěži na Slovensku Žilinská gastronomická jeseň v kategorii Junior. Student Střední školy gastronomie a služeb v Liberci roste pod rukama šéfkuchaře Grandhotelu Zlatý Lev Roberta Sklenáře. A právě ten ho na soutěže připravuje.

Žídek ohromil porotu na Slovensku soutěžním pokrmem steaku z jelení svíčkové na omáčce z čerstvých malin s pečenou dýní, kaštany a vlašskými ořechy. Pro studenta druhého ročníku gastronomické školy přitom nejde o první úspěch. Už v listopadu vyhrál v kategorii Kuchař kadet Olima Cup 2016.

„Honza musí zvládnout celou přípravu třech porcí jídla naprosto automaticky, nervozita a publikum vždy podmínky ztěžují, takže tady platí dvojnásob těžko na cvičišti, lehko na bojišti,“ komentoval úspěch svého svěřence Robert Sklenář.

Soutěž Žilinská gastronomická jeseň je největší kuchařskou soutěží na Slovensku, letošní 5. ročník nabídl kromě soutěžního klání také ukázky cukrářské výroby, ochutnávku vín, a představil novinky ze světa gastronomie a aktuálních trendů ve vaření.

Autoři | Foto Clarion Grandhotel Zlatý Lev

Štítky soutěž, gastronomie, Liberec, Jan Žídek, Slovensko, kuchař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý liberecký kuchař vyhrál na největší slovenské gastronomické soutěži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.